DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22439011,23%
Kayseri
21°

PARÇALI BULUTLU

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Kahramanmaraş sarsıntılarını anlattı

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Kahramanmaraş sarsıntılarını anlattı

ABONE OL
Şubat 5, 2024 15:00
Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Kahramanmaraş sarsıntılarını anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Memduh Büyükkılıç, merkez üssü Kahramanmaraş olan 6 Şubat sarsıntılarının yıl dönümü hasebiyle yazılı açıklama yaptı.

Büyükkılıç, yazılı açıklamasında, “asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş sarsıntılarının üzerinden 1 yıl geçse de acısının hala taze olduğunu, sarsıntının yaralarını sarmak için yardım ve hizmetleri sarsıntının birinci anından itibaren gerçekleştirdiklerini belirtti.

Türkiye‘nin dünyanın en faal ve en çok araştırmalara husus olan sarsıntı nesillerinden birinin üzerinde yer aldığına dikkati çeken Büyükkılıç, zelzelenin birinci anından itibaren bölgedeki vatandaşların yanında olduklarını vurguladı.

Büyükkılıç, doğal afetlere karşı alınması gereken önlemleri daima gündemlerinde tuttuklarını, Kayseri

Mevcut yapı stoğunun risk tespiti için süratli tarama formüllerini yapay zeka ile buluşturduklarını anlatan Büyükkılıç, şunları kaydetti:

“Olası afet durumunda bağlantının kesintisiz olması için GSM operatörleri ile görüşüyor, ortak çalışmalar da yapıyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Valiliği ve Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı iş birliği ile kentte afetle çaba kapsamında AFAD Lojistik Deposu yapılması, 2 adet kentsel arama kurtarma eğitim parkuru yapılması ile Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü kurulması üzere değerli kararlara imza atıldı. Zelzele Master Planı Çalışmaları kapsamında tam 200 milyon metrekare alanda mikro bölgeleme ile kentin tabanının röntgenini çekeceğiz. Kentimizi ilgilendiren ve 10 segmentten oluşan fayların tekrar incelenmesi için TÜBİTAK, AFAD, MTA ve Türkiye Belediyeler Birliği ile çalışmalarımız sürüyor. Rabbim bu aziz millete bir daha bu türlü felaketler yaşatmasın.”

Kaynak: AA / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
backlink satın al