DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22352671,04%
Kayseri
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç, 16 ilçeyi 4,5 yıl boyunca gezip sıkıntıları çözdü
  • Kayseri Haber
  • Kayseri Haber
  • Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç, 16 ilçeyi 4,5 yıl boyunca gezip sıkıntıları çözdü

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç, 16 ilçeyi 4,5 yıl boyunca gezip sıkıntıları çözdü

ABONE OL
Ocak 4, 2024 07:36
Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç, 16 ilçeyi 4,5 yıl boyunca gezip sıkıntıları çözdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

4,5 yılı aşkın müddette 16 ilçeyi karış karış gezen, sıkıntıları yerinde tespit edip, tahlile kavuşturan Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç, tüm ilçeleri 4,5 yıl boyunca adeta yol ederek, ilçe sakinlerine dolu dolu yatırım ve hizmetler götürdü.

30 yıl evvel etkin siyasete başlayan, bu süreçte vilayet başkanlığı, milletvekilliği, 4 devir Melikgazi Belediye Başkanlığı vazifesini muvaffakiyetle yapan ve 31 Mart 2019 lokal seçimlerinde milletin iradesi ile Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri seçilen Lider Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi’nde hizmet ve yatırım dolu 4,5 yıl aşkın süreyi geride bıraktı.

16 ilçeye 456 defa ziyaret

Büyükkılıç, 31 Mart 2019 Mahallî Seçimleri ile başkanlığını üstlendiği Büyükşehir Belediyesi’nde hizmet dolu 4,5 yılı aşkın süreyi geride bırakırken, merkezde olduğu kadar ilçeleri de ihya etti. Lider Büyükkılıç, bu müddet içerisinde ilçelere 456 ziyaret gerçekleştirdi.

Koltuğunda hiç oturmadı, problemleri yerinde inceledi

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç, mahallî seçimlerle misyona geldiği 31 Mart 2019’dan bugüne kadar koltuğunda adeta hiç oturmayarak halk ile iç içe oldu. Kayseri’de ortak akıl ve istişareye özel ehemmiyet vererek her fırsatta vatandaşlar ile kucaklaşan Büyükkılıç, merkez ve kırsal kesim olmak üzere kentin her köşesindeki projeleri ve hizmetleri yakından takip ediyor, yerinde incelemelerde bulunuyor.

İlçelere hizmet dolu ziyaretler

31 Mart 2019 mahallî seçimleri sonrası Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı vazifesine başlayan Lider Büyükkılıç, geçen 4,5 yıllık mühlet içerisinde 16 ilçeye 456 defa hizmet dolu ziyaret gerçekleştirdi.

Tüm ilçeleri doğal gaz ile buluşturuyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç, 2022 yılı Aralık ayında Sarıoğlan ve Akkışla’yı, 5 Aralık 2023’te Felahiye ve Özvatan’ı doğal gaz ile buluştururken, 2023 yılının sonlarına hakikat ise Pınarbaşı ve Sarız ilçelerinde de doğal gaz çalışmaları için birinci adımı attı.

16 ilçeyi karış karış gezdi

Başkan Büyükkılıç, 4,5 yılı aşkın müddet boyunca içmece şifalı suyundan, balon turizmine, Soğanlısı’ndan Sultan Sazlığı’na kadar adeta turizm cenneti olan Yeşilhisar’dan, Kapuzbaşı Şelaleleri, Hacer Ormanı, Sultan Sazlığı ve Zamantı Vadisi üzere eşsiz kıymetleri bağrında barındıran Yahyalı’ya, Erciyes Dağı’nın eteklerinde yer alan ve kentin turizmi açısından değer arz eden Hacılar’dan, çerezlik kabak çekirdeği ve doğal taşı ile tanınan Tomarza’ya, Kızılırmak Vadisi, Çan Kulesi ve tarihi kiliseleri ile tanınan Özvatan’dan, Erciyes’in eteklerinde gacer ekmeği ve cıvıklısı ile tanınan Develi’ye, Ali Dağı’nın eteğinde, öğrenci dostu ve tarih kokan Kayseri’nin yanı başındaki Talas’tan el dokuması halıları, gilaburusu, hanları ile tanınan Bünyan’a, tarihi Şahruh Köprüsü ve Tuzla Gölü üzere doğal hoşluklara sahip Sarıoğlan’dan, yaylaları, gilaburusu ve yoğurdu ile meşhur Türkmen diyarı Akkışla’ya, barajları, hamamları, Süleyman Şah Türbesi ve Türklük Anıtı ile bilinen Pınarbaşı ilçesinden, dünyaca ünlü kilimleri ile bilinen kentin en doğusundaki Sarız’a, üzüm bağları, Kızılırmak ve Sıtma Pınarı ile tanınan Felahiye’den, üzüm şenlikleri, tarihi yapıları ve mozaik hafriyat çalışmaları ile son vakitlerde yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken İncesu’ya ve yüz ölçümü itibariyle merkezin en büyük ilçesi Kocasinan’dan, Kayseri’nin nüfus bakımından en büyük ilçesi olan Melikgazi’ye kadar 16 ilçeyi karış karış gezdi, sıkıntıları yerinde tespit edip, tahlile ulaştırdı.

Her ilçeye, kendine mahsus hizmet

Büyükkılıç, rutin belediye hizmetlerinin yanı sıra, Anadolu’nun en kadim kentlerden olan ve her noktasında kendine has kültür özellikleri bulunan Kayseri’nin ilçelerinde proje üretip, hayata geçirdi.

Birlik ve beraberlik duygusu ile ilçe sakinleriyle kucaklaştı

Başkan Büyükkılıç, 4,5 yılı aşkın müddet içerisinde 16 ilçede, mahalle muhtarları ve binlerce vatandaşla kucaklaşarak, onların görüş, dilek ve taleplerini dinledi. Kentin her köşesindeki projeleri ve hizmetleri ile kentin çehresini değiştiren Büyükkılıç, 16 ilçeyi de adeta yol ederek, ilçelere dolu dolu yatırımlar götürdü.

İlçelerin tanıtımı ve turizme kazandırılması için canla başla çalıştı

Çok ehemmiyet verdiği birlik, beraberlik ve dayanışmanın en hoş örneklerini sergileyen Lider Büyükkılıç, ilçelerin tanınması ve gelişmesi için özveri ile çalışmalarını da sürdürdü.

Yatırım önderi büyükşehirden ilçeleri ihya eden hizmetler

Başkan Büyükkılıç, 31 Mart 2019’dan bu vakte kadar Büyükşehir Belediyesi olarak, Fen İşleri Daire Başkanlığı ile 16 ilçeye 3 milyar 300 milyon 765 bin TL’lik yatırım yaptı. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile 16 ilçede 2 milyar 54 milyon 734 bin 509 TL harcarken, Ziraî Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 4,5 yılı aşkın müddette tarım ve hayvancılığa yaklaşık 500 milyon TL yatırım yaptı. Toplumsal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından ise 16 ilçede gereksinim sahibi ailelere 120 milyon TL’lik yardım yapıldı. – KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Lokal

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al