DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22352671,04%
Kayseri
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri Bilim Merkezi’nde Türkiye’nin Beşerli Birinci Uzay Misyonu Aktiflikleri

Kayseri Bilim Merkezi’nde Türkiye’nin Beşerli Birinci Uzay Misyonu Aktiflikleri

ABONE OL
Ocak 16, 2024 09:00
Kayseri Bilim Merkezi’nde Türkiye’nin Beşerli Birinci Uzay Misyonu Aktiflikleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Bilim Merkezi’nde Türkiye’nin Beşerli Birinci Uzay Misyonu çerçevesinde birinci Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın uzaya yapacağı birinci seyahati için tüm gün etkinlikler düzenleneceğini duyurdu.

Büyükşehir Belediyesi Kayseri Bilim Merkezi; bilime, eğitime, öğrenmeye ve öğrencilere başka bir itina göstererek, çalışmalarını ve etkinliklerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç, mevzu ile ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’nin birinci Türk Astronotu Alper Gezeravcı’nın 17 Ocak gecesi uzaya yapacağı birinci seyahat çerçevesinde Bilim Merkezi’nde tüm gün atölye, söyleşi ve eğitimler formunda etkinlikler yapılacağını söyledi. Büyükkılıç, Türkiye’nin birinci uzay yolcusu Astronot Alper Gezeravcı’nın uzay seferine 17 Ocak gecesi başlayacağını, Milletlerarası Uzay İstasyonu’nda 14 gün kalacağını, 13 bilimsel deneye imza atarak, ay yıldızlı bayrağı uzaya taşıyacağını tabir etti. Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi’nin, gurur verici tarihi bu olayda tüm gün etkinlikler düzenleyeceğini söz eden Lider Büyükkılıç; “Uzaya birinci seyahat, Kayseri Bilim Merkezi’nde heyecanla kutlanacak. Aktifliklerin yanı sıra söyleşi ve atölyeler gerçekleştirilecek. Ayrıyeten akşam etkinliklerini birebir saatlerde yapacak olan Kayseri Bilim Merkezi’nin bu aktifliklerine tüm öğrenciler ve aileleri katılacak. Aktiflikte, uzay belgeseli, eğitim görüntüleri, çocuk aktiflikleri ve ödüllü bilgi müsabakası yapılacak. Öte yandan birinci Türk Astronotu Alper Gezeravcı’nın maskesi bastırılarak öğrencilere ikram edilecek” diye konuştu.

Kayseri Bilim Merkezi’nde bulunan Planetaryumda da ‘Geçmişten günümüze Astronomi ve Uzay Çalışmaları’ bahisli eğitim gerçekleştirileceğini duyuran Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi tarafından fiyatsız olan etkinliklere bilime meraklı tüm vatandaşları davet etti. – KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Lokal

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al