DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22576701,80%
Kayseri
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

17:12

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Kayseri Baro Lideri, CMK fiyat tarifesindeki artışı yetersiz buldu

Kayseri Baro Lideri, CMK fiyat tarifesindeki artışı yetersiz buldu

ABONE OL
Ocak 25, 2024 12:00
Kayseri Baro Lideri, CMK fiyat tarifesindeki artışı yetersiz buldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYSERİ Baro Lideri Ali Köse, Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) fiyat tarifesinde yapılan artışı yetersiz gördükleri gerekçesiyle 1 ay mühletle, isimli yardım ofisinin acil durumlar hariç avukat görevlendirmesi yapmayacaklarını açıkladı. Köse, “Bu yılki tarifede yüzde 58 oranında artış gerçekleşti” dedi.

Kayseri Baro Başkanlığı, 2024 yılı CMK fiyat tarifesinde yaşanan yüzde 58 oranındaki artışı kâfi bulmayıp, 1 ay müddetle isimli yardım ofisinin acil durumlar hariç avukat görevlendirmesi yapmayacağını söyledi. DHA’ya açıklama yapan Kayseri Baro Lideri Ali Köse, “Ceza muhakemesi ile ilgili görevlendirme yapılan meslektaşlarımıza ödemeler Maliye Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nın çıkardığı tarifeyle yapılmaktadır. Bu yılki tarifede de çok önemli bir artış gerçekleşmedi. Yüzde 58 oranında bir artış gerçekleşti. Fakat yaşadığımız enflasyon ve hayat pahalılığı noktasında gerçekten angarya seviyesine gelecek bir görevlendirme fiyatları var” dedi.

‘MANUEL GÖREVLENDİRME OLACAK’

‘İSTİSNALARI OLACAK’

CMK misyonu yapan avukatlarla ilgili görevlendirmelerin elden yahut elektronik ortamda yazılı olarak iletileceğini de kelamlarına ekleyen Köse, “Baro liderleri toplantısında prensip kararı aldığımız değerli bir bahis da bunun istisnaları kelam konusu. Bayan, bayana karşı şiddet, çocuklarla ve engellilerle ilgili görevlendirmeler ile gecikmesinde sakınca bulunan hızlı işler, bu durumun istisnası olarak sistem üzerinden OCAS sistemi üzerinden talepte bulunabilecekler. Öteki talepleri ise yazılı olarak iletecekler. Yazılı olarak iletilen talepler noktasında da baro çalışanımız görevlendirmeleri yapacak” tabirlerini kullandı.

‘ASGARİ FİYAT TARİFESİNİN DÖRTTE BİR ORANINDA TAKİBİ YAPLIYOR’

Söz konusu sayıları ‘angarya’ olarak da nitelendiren Köse, “Gerçekten bir ağır ceza evrakında avukatlık taban fiyat tarifesinin dörtte biri oranında bir sayıyla takip ediliyor. Bu sayılar nitekim 3-5 yıl süren istinaf, temyiz süreci olan davalarda angaryanın da ötesindedir anlayışına gidilmiş durumda. Bunun düzelmesi noktasında tepkimize ortak olarak bütün Türkiye’de koymak için bu türlü bir aksiyona giriştik. İnşallah sesimiz duyulur ve meslektaşlarımızın bu noktadaki emeğinin karşılığı olan hak alınır diye düşünüyoruz” diye konuştu. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Şimdiki

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al