DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22381022,01%
Kayseri
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri Adliyesi’nde Zabıt Katibi Zimmet Skandalı

Kayseri Adliyesi’nde Zabıt Katibi Zimmet Skandalı

ABONE OL
Ocak 18, 2024 13:24
Kayseri Adliyesi’nde Zabıt Katibi Zimmet Skandalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYSERİ Adliyesi’nde vazifeli zabıt katibi A.T.’nin (36), mahkemeye verilen yaklaşık 3 milyon TL teminat ödemelerini zimmetine geçirip, firar ettiği tez edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, A.T. hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. Teminat olarak verdiği 250 bin TL’nin A.T.’nin hesabına geçtiğini fark edip, şikayet dilekçesi veren avukat Niyazi Ünalmış, “Kendisi, evvel bizim telefonumuza karşılık vermedi. Akabinde bize ulaşarak, kazara olduğunu belirterek, ‘teminat iade edildi’ dedi. Ama evrakları incelediğimde yanlışlık olmadığını ve evraktaki teminatın kendi İBAN numarasına gönderildiğini tespit ettik” dedi.

Kayseri Barosu avukatlarından Niyazi Ünalmış taraf olduğu dosyada UYAP üzerinden yaptığı incelemede Kayseri 5’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki ‘tapu iptal tescil’ davası belgesinde teminat verdiği 250 bin TL’nin mahkemede vazifeli zabıt katibi A.T.’nin hesabına geçtiğini belirledi. Avukat Ünalmış’ın durumu fark etmesi üzerine yaptığı şikayetin akabinde başlatılan soruşturma kapsamında mahkeme kaleminde katibin yaptığı tüm süreçler incelemeye alındı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında gözaltı kararı verilen zabıt katibi A.T. ise 10 Ocak’ta firar etti. 8 gündür hakkında yakalama kararı bulunan zabit katibinin çalıştığı mahkeme kaleminde ise savcılık tarafından yapılan birinci incelemede tespit edilen ölçünün yaklaşık 3 milyon TL olduğu sav edildi. Mahkeme kaleminde incelemenin devam ettiği öğrenildi. Öte yandan, zabıt katibi A.T.’nin avukat Ünalmış’ın teminat verdiği 250 bin TL’yi geri iade ettiği, fakat Ünalmış’ın şikayetçi olduğu öğrenildi.

‘YANLIŞLIKLA OLDUĞUNU SÖYLEDİ’

Avukat Niyazi Ünalmış, “9 Ocak’ta belgemizde safahat kısmında bir hareketlilik olduğunu tespit ettik. Daha sonrasında bu tapu iptal tescil evrakı olduğu için orada da yüklü ölçüde bir teminatımız vardı. Bu teminatın Kayseri 5’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde misyonlu bir katibin hesabına bu paranın gönderildiğini öğrendik. Sonrasında bu katip arkadaşa ulaşmaya çalıştık. Kendisi, evvel bizim telefonumuza karşılık vermedi. Akabinde bize ulaşarak, yanlışlık olduğunu belirtip, ‘teminat iade edildi’ dedi. Lakin evrakları incelediğimde yanlışlık olmadığını ve belgedeki teminatın kendi İBAN numarasına gönderildiğini tespit ettik. Akabinde da kendisine bu parayı iade etmesini ve bunun cürüm olduğunu söyledim. Kendi kastı olmadığını ve kazara olduğunu tekrarladı” tabirlerini kullandı.

‘ŞİKAYETÇİ OLDUM’

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na kabahat duyurusunda da bulunduğunu anlatan Ünalmış, “Ben belgedeki durumun tutanak altına alınması için bir şikayet dilekçesi ile hem belgenin yargıcına hem de Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirdim. Arkadaş ile ilgili sürecin takibi için başsavcılık devreye girdi. Soruşturma açıldı. Hakkında gözaltı karar verildi. Lakin, firar ettiği söyleniyor” dedi.

‘TÜM EVRAKLAR İNCELENİYOR’

Sürecin diğer mağdurları olduğunu da öne süren Ünalmış, “Ben bu teminatı kendi hesabına geçirdiğini öğrendikten sonra Kayseri Barosu’na bağlı birçok avukat arkadaşıma ve toplumsal medya aracılığı ile de tüm takipçilerime bildirdim. Kendi evraklarını denetim etmelerini söyledim. Şu anda bana ulaşan 4 meslektaşım var. Kendi evraklarında da teminatın çekildiğini ve iade edilmediğini söylüyorlar. Hasebiyle bu kabahatin daha fazla mağdurları çıkabilir. Uzmanlık yapan avukat arkadaşların da eksper fiyatlarının de evraktan çekildiğini söylediler. Bunlar teyit edilmemiş bilgiler. Lakin bir biçimde bunlar da ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum. Savcılık da mahkeme kaleminde inceleme yaptırıyor. Bu arkadaşın süreç yaptığı bütün evraklar inceleniyor” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Şimdiki

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al