DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22367861,24%
Kayseri
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Karayel: Su eserleri dalının kuraklık tehlikesini içine alacak halde kendini tasarlaması gerekiyor
  • Kayseri Haber
  • Kayseri Haber
  • Karayel: Su eserleri dalının kuraklık tehlikesini içine alacak halde kendini tasarlaması gerekiyor

Karayel: Su eserleri dalının kuraklık tehlikesini içine alacak halde kendini tasarlaması gerekiyor

ABONE OL
Şubat 9, 2024 17:36
Karayel: Su eserleri dalının kuraklık tehlikesini içine alacak halde kendini tasarlaması gerekiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karayel: “Su eserleri bölümünün kuraklık tehlikesini içine alacak biçimde kendini tasarlaması gerekiyor”

KAYSERİ – Türkiye Büyük Millet Meclisi Balıkçılık ve Su Eserleri Araştırma Kurulu Lideri İsmail Emrah Karayel, kuraklığa dikkat çekerek, “Bu bölümün kuraklık tehlikesini de içine alacak biçimde kendini tasarlaması gerekiyor” dedi.

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Kayseri’ye gelen TBMM Balıkçılık ve Su Eserleri Araştırma Kurulu üyeleri, tesisleri gezdi. Vilayet AFAD Müdürlüğü’nde basın toplantısı düzenleyen Kurul Lideri İsmail Emrah Karayel, çalışmalar hakkında bilgiler vererek, “Kayseri su eserlerinde tahminen de en az sorun dinlediğimiz vilayetlerden bir tanesi. Bundan memnuniyet duyuyorum. Öbür yerlerdeki istişarelerimiz uzun sürerken ve çok daha fazla sorun ve tahlil önerisi varken Kayseri’mizde hem bakanlığın hem vilayet müdürlüğünün hem de başka kamu kuruluşlarının ortak akıllı ve uzlaşmayla bir anlayış içerisinde hareket ettiğini görüyoruz. Sorun dinlemek için buraya geldiğimizi tabir etmemize karşın problemlerin daha az, onun yanında önü açan projelerin daha fazla söz edildiği bir süreç oldu. Örneğin buradaki sülük yetiştiriciliği. Bu Türkiye’de birinci ve tek örnek projedir. Bu ve gibisi konulardaki girişimciliğin Kayseri’de gösteriliyor olması da bizi ayrıyeten mutlu ediyor” tabirlerini kullandı.

Bu bölümün kuraklık tehlikesini de içine alacak formda kendini tasarlaması gerektiğini kaydeden Karayel, “Doğayla barışık, etrafla ahenk içerisinde sözü kuraklık ve bütün ögeleri içinde barındırıyor. Bu bölümün kuraklık tehlikesini de içine alacak formda kendini tasarlaması gerekiyor. Yağışlarımız geçen yıllara nazaran daha az. Tahminen geçen yıllarda bugün ziyaret ettiğimiz tesislerimiz bugün kar nedeniyle ziyaret edemiyor olabilirdik. Bugün 11-12 derece de güneşli bir havada oraya gittik. Bu iklim karmaşasının ne kadar değerli bir boyutta olduğunu ve suyun ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Su eserleri dediğimizde etraf diye altını çiziyoruz lakin en kıymetli faktör sudur. Su yoksa su eserleri de yok. Suyu da verimli kullanmak, birkaç defa geri dönüştürerek, kapalı sistem tesisleri içerisinde suyu tekraren kullanma süreçleri başlayacak. Bu, muhakkak bir teknolojik seviyeyi beraberinde getiriyor. Önümüzdeki süreçte büsbütün tabiata bağlı değil, kendi içerisinde kapalı sistemleri de beraberinde getirecek” dedi.

Toplantı sonunda Ziraat Odaları Uyum Lideri Abdulkadir Güneş, Komite Lideri Karayel’e aspir yağı ve ay çekirdeği ikram etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Şimdiki

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al