DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22364450,95%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kar Maskeli Saldırgan Öldürüldü, Öbür Sanık Mahpus Cezasına Çarptırıldı

Kar Maskeli Saldırgan Öldürüldü, Öbür Sanık Mahpus Cezasına Çarptırıldı

ABONE OL
Şubat 9, 2024 12:24
Kar Maskeli Saldırgan Öldürüldü, Öbür Sanık Mahpus Cezasına Çarptırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri‘de kar maskeli biçimde konutuna girip kendisini darbeden iki bireyden birini tabancayla öldüren sanık, “meşru müdafaa” kapsamında beraat etti, kendisini darbeden öteki sanık 13 yıl 4 ay mahpus cezasına çarptırıldı.

3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, “kasten öldürme” ve “öldürmeye teşebbüs” hatalarından tutuksuz yargılanan M.A. ve “öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla tutuklu yargılanan eşinin akrabası sanık M.U.A. ile taraf avukatları hazır bulundu.

Sanık M.U.A. savunmasında, akrabasıyla evli olan ve eşini aldattığını öne sürdüğü sanık M.A’yı korkutmak için arkadaşı maktul A.Ö. ile sanığın konutuna gittiklerini söyledi.

Öldürme ya da yaralama kastı olmadığını öne süren M.U.A, “Ablamın ağlamasına dayanamadım. Ablamı aldattığı için korkutmak istedim. Bu türlü olsun istemezdim. Olay buralara kadar geldiği için üzgünüm. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum.” diye konuştu.

Sanık M.A. ise M.U.A. ve maktul A.Ö’nün meskenine girip cop ve muşta ile kendisini dövüp öldürmek istediklerini, yatak odasına kaçtığını ve buradaki silahını alıp can havliyle ateş açtığını savundu.

Sanık M.U.A’nın cezalandırılmasını isteyen M.A, kimseyi öldürme kastı olmadığını sav ederek, beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık M.U.A’ya “kasten öldürmeye teşebbüs” kabahatinden 13 yıl 4 ay mahpus cezası verdi. Heyet, M.A’nın hareketini ise “meşru müdafaa” kapsamında kıymetlendirerek beraatine hükmetti.

Olay

İddiaya nazaran, İngiltere’de ikinci evliliğini yapan M.A, 9 Şubat 2022’de tatilini geçirmek üzere bulunduğu Pınarbaşı ilçesi Gümüşgün Mahallesi Hapishane Caddesi’ndeki konutuna gelen eşinin yakını M.U.A. ve arkadaşı A.Ö. tarafından cop ve muşta ile darbedilmişti.

Kaçtığı yatak odasından aldığı tabanca ile ateş ederek A.Ö’yü öldüren M.A, hastanedeki tedavisinin akabinde gözaltına alınıp tutuklanmış, açılan davada tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.

Otomobille kaçan M.U.A. ise Kayseri girişinde polis takımlarınca yakalanıp tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Şimdiki

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al