DOLAR 32,1623 -0.18%
EURO 35,2799 0.2%
ALTIN 2.516,050,63
BITCOIN 2162934-0,06%
Kayseri
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kapadokya’da Yılın Birinci Gününde Görsel Şölen

Kapadokya’da Yılın Birinci Gününde Görsel Şölen

ABONE OL
Ocak 1, 2024 20:48
Kapadokya’da Yılın Birinci Gününde Görsel Şölen
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kapadokya‘da yılın birinci gününde görsel şölen

NEVŞEHİR – Nevşehir’de yeni yılın birinci gününde Kapadokya bölgesinde havalanan sıcak hava balonları gökyüzünde görsel bir gösteri sergiledi. Sabahın birinci ışıkları ile birlikte gök yüzüne havalanan 100’den fazla balon hem binenler, hem de izleyenler için unutulmaz anlat yaşattı. Balonları izlerken üşüyenler de oynayarak ısınmaya çalıştı.

Tarihi ve kültürel dokusuyla yılda milyonlarca turist ağırlayan Kapadokya bölgesi bu yılbaşında da doluluk oranı yüzde 100’ü buldu. Yeni yıla Kapadokya’da giren yerli ve yabancı turistler yılın birinci güneşini ve Kapadokya’yı gökyüzünden izleme imkanı buldu. Olumlu hava koşulları da ve sabahın erken saatlerinde havalanan sıcak hava balonları yaklaşık 1 saat boyunca havada kalıyor. Peribacaları ve eşsiz vadilerin üzerinden süzülen balonlara binenler de gökyüzünden güneşin doğuşunu seyretme fırsatı buluyor. Son 10 yıl içinde dördüncü kere yılın birinci gününde havalandıklarını söyleyen sıcak hava balon pilotu Ahmet Başyiğit, “Yeni yılın birinci günü. Bu gün hava çok hoş ve hoş bir uçuş olacağını planlıyoruz. Yeni yılın bol turistli, bol uçuşlu bir yıl olmasını diliyorum. Yeni yılın birinci gününde hava çok hoş. Hava açık ve gün doğumunu yakalamayı hedefliyoruz. Bu ortada son on yılda 4. Defa yılbaşında uçabiliyoruz. Bu nedenle de mutluyuz” dedi. Taylan’dan yılbaşı tatili için gelen Supısara Pothıkanon’da yaptığı açıklamada “Kapadokya bölgesinde balon ile uçacağım için çok memnun ve heyecanlıyım. Yeni yılın hepimize özel bir yıl olmasını diliyorum” dedi. Çok tuhaf hisler yaşadığını söyleyen Özbekistanlı Rasulbek Hojiyev’de yaptığı açıklamada “Her şey çok harika. Ayla gün ışığı bir ortada. Sabah erken saatte gelip balonların şişirilmesini de izledik. Şişen balonlar üste kalkıyor. Daha evvel bu türlü bir his yaşamamıştım. Sabah kalkmak biraz zahmetli oldu lakin buraya geldiğimize değdi. Herkes buraya gelip bu görüntüyü görmeli” sözlerini kullandı.

Kayseri‘den yılbaşı tatili için Kapadokya bölgesine gelen Hanife Akkaş da; sabah saatlerinde havanın çok soğuk olmasına karşın balonları izlemeye geldiklerini söyleyerek, herkese balonları izlemeleri tavsiyesinde bulundu. Yeni yıla Kapadokya bölgesinde giren Ayşegül Yağız’da “Kayseri’den geliyoruz. Yılın birinci gününe bu türlü başladık. Çok mutluyuz” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
backlink satın al