DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22352671,04%
Kayseri
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İHA’nın haberi ses getirdi…Aysima öğretmenine kavuşacak

İHA’nın haberi ses getirdi…Aysima öğretmenine kavuşacak

ABONE OL
Şubat 5, 2024 15:24
İHA’nın haberi ses getirdi…Aysima öğretmenine kavuşacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İHA’nın haberi ses getirdi…Aysima öğretmenine kavuşacak

KAYSERİ – 6 Şubat 2023’de Kahramanmaraş merkezli sarsıntıda Kahramanmaraş’taki konutlarının yıkılması sonucu enkaz altında kalan ve 3 gün sonra kurtarılan 13 yaşındaki Aysima, eğitimine devam etmek için istediği öğretmene kavuşacak.

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli 7,6 şiddetindeki sarsıntıda Kahramanmaraş’taki konutları yıkılan ve enkaz altından 3 gün sonra çıkarılan Aysima Deveci, bacağını ve ayağını kaybetti. 2 kardeşi ve annesiyle birlikte enkaz altından çıkarılan, babasını ve bir kardeşini de kaybeden Aysima’nın tedavisi Kayseri Kent Hastanesi’nde sürerken, eğitimine devam etmek için öğretmen istediğini söylemişti. Haberin akabinde Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, harekete geçerek, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse’ye talimat verdi. Kayseri Kent Hastanesine gelerek Aysima’yı ziyaret eden Karaköse, Aysima’nın öğretmenine kavuşacağını söyleyerek, “Duyarlılığınız için teşekkür ediyorum. Aysima’nın tedavi süreci devam ediyor. Burada bizim hastane okulumuzda var. Aysima’nın bilgilerini aldıktan sonra bugün rehberlik araştırma merkezimiz çalışmalarına başladı. Bu hafta içinde maksadımız öğretmeniyle buluşmak. Aysima en çok Türkçe dersini özlemiş. Oradan başlayacağız. Aysima’nın bu motivasyonu ve isteği bizleri çok heyecanlandırdı. Valimizin talimatlarıyla gerekli tüm tedbirler alındı. Valimiz bu mevzuda her türlü takviyesi veriyor. Eğitimden faydalanamayan hiçbir öğrenci kalmayacak ve ne gerekiyorsa her türlü dayanakta sağlanıyor. Bu mevzuda emeği geçen ve teşvik olan herkese teşekkür ederim. Aysima çok hoş gülümsüyor ve inşallah öğretmenine kavuştuğu vakit daha da gülümseyecek” tabirlerini kullandı.

Öğretmene kavuşacağı için keyifli olan Aysima’da yetkililere teşekkür etti.

Vali Çiçek ile imajlı konuştu

Aysima Deveci ayrıyeten, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile manzaralı konuştu. “Vali amca” diye seslendiği Çiçek’e teşekkür eden Aysima’nın memnunluğu gözlerinden okundu. Vali Çiçek’te Aysima’yı hastanede ziyaret edeceğini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al