DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22851442,06%
Kayseri
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

17:12

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Güç Projeleri İçin Taşınmazlar Tez Kamulaştırılacak

Güç Projeleri İçin Taşınmazlar Tez Kamulaştırılacak

ABONE OL
Ocak 18, 2024 07:12
Güç Projeleri İçin Taşınmazlar Tez Kamulaştırılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye‘nin çeşitli vilayetlerinde yapılacak güç projeleri için birtakım taşınmazlar tez kamulaştırılacak.

Konuya ait Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna nazaran, Kayseri’de kurulacak Yahyalı RES Yardımcı Kaynak GES üretim tesisi için gerekli olan ve bilgileri ilgili kararda belirtilen birtakım taşınmazlar, tapuda Hazine ismine tescil edilmek üzere Güç Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından tez kamulaştırılacak.

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdürlüğüne ilişkin “154 kV Beydağı TM-(Malatya-1-Etibakır) Brş.N. Güç İletim Çizgisi Projesi” kapsamında proje güzergahına isabet eden taşınmazlarda direk yerleri mülkiyet formunda, iletken salınım gabarisi ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından tez kamulaştırma yapılacak.

Öte yandan, Eşme İlçesi Doğal Gaz Boru Çizgisi Projesi’nin gerçekleştirilmesi hedefiyle güzergaha isabet eden taşınmazlar ile kelam konusu proje kapsamında inşa edilecek sabit tesisler, ulaşım yolları, güç nakil çizgileri, katodik müdafaa çizgileri ve anot yataklarının üretimi emeliyle muhtaçlık duyulan taşınmazlar, mülkiyet biçiminde ya da daimi/geçici irtifak hakkı kurulmak suretiyle Boru Çizgileri ile Petrol Taşıma AŞ Genel Müdürlüğü tarafından ivedi kamulaştırılacak.

Kaynak: AA / İktisat

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al