DOLAR 32,2701 -0.03%
EURO 34,8226 0.37%
ALTIN 2.417,821,04
BITCOIN 2003076-0,36%
Kayseri
18°

PARÇALI BULUTLU

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Görme Engelli İmam Mesleğini Pürüzleri Aşarak Sürdürüyor

Görme Engelli İmam Mesleğini Pürüzleri Aşarak Sürdürüyor

ABONE OL
Ocak 6, 2024 08:36
Görme Engelli İmam Mesleğini Pürüzleri Aşarak Sürdürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri‘de misyon yapan 34 yaşındaki görme engelli imam Özgür Ergül, mesleğini yaklaşık 11 yıldır tüm pürüzleri aşarak sürdürüyor.

Akkışla ilçesinde 1990 yılında dünyaya gelen Ergül, gözlerinde yaşadığı rahatsızlık nedeniyle 18 yaşında görme yetisini kaybetti.

Çocukluk yıllarında cami imamından etkilenerek bu mesleğe yönelmek isteyen Ergül, liseye kadar gören gözleriyle aldığı eğitimini lisans, yüksek lisans ve doktora periyotlarında görme yetisini kaybetmiş halde sürdürdü.

Ergül, mahallesindeki cami imamının rehberliğinde, gönül verdiği dini ilimler sonucunda imam olmak hedefiyle bir yol haritası çizdi.

İmamlık mesleğine 2013 yılında başlayan Ergül, birinci defa mihraba geçtiği Pınarbaşı ilçesindeki mescitten 2 yıl sonra Hacılar ilçesindeki bir mescide tayin edildi.

İlim tahsil etmekten vazgeçmeyen Ergül, Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezinde dini hizmetlerde idari konumda misyon alacak işçiye verilen eğitime katılmak için girdiği imtihanı kazanarak, eğitimini bu yıl tamamlayıp, vaiz ya da müftü olmayı hedefliyor.

Ergül, AA muhabirine, görme yetisini kaybetmiş olmasının kendisini hayallerinden uzaklaştırmadığını söyledi.

Çocukluk yıllarında gözlerinin gördüğünü anlatan Ergül, “Önce görme sorunum yoktu fakat gözlük kullanıyordum. Aşikâr bir mühlet gözlük kullandım. Daha sonra gözlük derecem arttı. Bir gün gözüm fark edilecek derecede görmemeye başladı. Doktora gittim ve o da bana, retina ismi verilen bir rahatsızlıktan ötürü görme yetimin zayıflayacağını ve vakitle kaybolacağını söyledi. Birkaç defa ameliyat edilsem de olumlu sonuç alınamadı. 18 yaşında görme yetimi büsbütün kaybetmiş oldum.” dedi.

Ergül, genç yaşta görme yetisini kaybetse bile hiçbir vakit ruhsal sıkıntılar yaşamadığını ve Allah’a sığındığını lisana getirdi.

“Bazen engelimi unutuyorum”

Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezindeki eğitiminin bu yıl biteceğini aktaran Ergül, şunları kaydetti:

“Bu yıl nisan ayında mezun olacağız ve yeni misyonumuza başlayacağız. Vakit zaman Hacılar ilçesine gitmekteyim. Oradaki cemaatimle, dostlarımla, arkadaşlarımla da çeşitli vesilelerle bir ortaya gelmekteyiz. Gerek dini sohbetlerde gerek düğün ve cenazelerde bir ortaya gelip hasbihal etmekteyiz. Cemaatle bağlantılar her imamın, her din görevlisinin son derece ihtimam göstereceği konudur. Zira din hizmetlerinde yakınlık ve hasbi olmak son derece kıymetli. Hayatımızda birtakım zorluklar yaşıyoruz. Her alanda bir zorluk var lakin Cenab-ı Hakk’ın ‘Şüphesiz her zorlukla birlikte bir kolaylık vardır’ ayetini unutmuyorum. Bazen oluyor ki engelimi unutur hale geliyorum. Mihrap, Hazreti Peygamber’in makamıdır, asıl makam budur. Oraya kim geçerse geçsin bir nevi Hazreti Peygamber’in hüviyetine vekalet etmektedir.”

Gözleri gördüğü vakit engellilere çok sık yardım ettiğini vurgulayan Ergül, eşi ve kızının kendisine her vakit takviye vermesinden büyük memnunluk duyduğunu kelamlarına ekledi.

Kaynak: AA / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al