DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22851442,06%
Kayseri
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

17:12

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Gardiyanın Efsane Kitabı Tiyatro Sahnesinde

Gardiyanın Efsane Kitabı Tiyatro Sahnesinde

ABONE OL
Ocak 30, 2024 09:24
Gardiyanın Efsane Kitabı Tiyatro Sahnesinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri‘nin Develi ilçesinde gardiyan olarak vazife yapan ve işinden arta kalan vakitlerde ilçedeki efsaneleri anlattığı kitapları kaleme alan Yaşar Adanur, kitabını tiyatro sahnesine dökmek için hazırlık yapıyor.

26 yıldır Develi B tipi cezaevinde infaz müdafaa olarak vazife yapan 48 yaşındaki Yaşar Adanur, boş kalan vakitlerinde yazdığı kitapları sahneye taşıma kararı aldı. Yüreğinden Öpülmüş Bayanlar, Ağ Gelin ve Kefen Gelin üzere yapıtların müellifi olan gardiyan Adanur; mesai arkadaşları ile aldığı kararla Kayseri efsanesi olan Ağ Gelin kitabının tiyatro oyununu hazırladıklarını belirtti. Adanur; “Kefen gelinlik kitabımla birlikte 5. kitabımı çıkarmış bulunmaktayım. En kısa vakitte da Allah müsaade verirse mesai arkadaşlarım ve çocuklarımızla birlikte Gardiyan ve Ağ Gelin oyununu sergilemeyi düşünüyoruz” dedi.

Kitabını tiyatro oyununa dökeceklerini lisana getiren Adanur, “Sosyal medya üzerinden sayfalarım olduğu için oradan bana yorumlar geliyor. Bayanların yaşadığı öyküler falan yorum olarak gelmeye başladı. Oradan esinlenerek Yüreğinden Öpülmüş Bayanlar, akabinde Ağ Gelin ve en son olarak da Kefen Gelin kitabını yazdım. Ağ Gelin buranın efsanesi olduğu için sinemasını yapmayı düşünüyorduk lakin sinemasını yapamıyorsak en azından tiyatrosunu gösterime sunalım dedik. Arkadaşlarımızla bu türlü bir niyetimiz oldu. Sağ olsun arkadaşlar da yardımcı olalım dediler. Şuanda oyunu hazırlıyoruz . İnşallah en kısa vakitte Develi Kültür Merkezinde oyunumuzu sergileyeceğiz. Develi Kaymakamımız Yusuf Turan’a, Develi Cumhuriyet Başsavcımız İlteriş Altıntaş’a, Cezaevi savcımız Ahmet Erhoş’a takviyelerinden ötürü teşekkür ediyorum” tabirlerini kullandı. – KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Lokal

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al