DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22352471,91%
Kayseri
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Filistin’e Dayanak Yürüyüşünde Konuşan Hulusi Akar: Filistin’deki Terör Faaliyetlerini Şiddetle Lanetliyoruz
  • Kayseri Haber
  • Kayseri Haber
  • Filistin’e Dayanak Yürüyüşünde Konuşan Hulusi Akar: Filistin’deki Terör Faaliyetlerini Şiddetle Lanetliyoruz

Filistin’e Dayanak Yürüyüşünde Konuşan Hulusi Akar: Filistin’deki Terör Faaliyetlerini Şiddetle Lanetliyoruz

ABONE OL
Ocak 1, 2024 08:36
Filistin’e Dayanak Yürüyüşünde Konuşan Hulusi Akar: Filistin’deki Terör Faaliyetlerini Şiddetle Lanetliyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Filistin‘e takviye yürüyüşünde konuşan Eski Ulusal Savunma Bakanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, “Bizim milletimiz asil bir millet. Biz nerede haksızlık, hukuksuzluk varsa onlara her vakit karşı çıktık. Filistin’deki katliama da şiddetle karşı çıkıyoruz. Biz bir taraftan kendi ülkemizdeki teröristlerle uğraşırken, öbür taraftan da Filistin’deki terör faaliyetlerini şiddetle lanetliyoruz” dedi.

İsrail’in Filistin’e hücumlarına ‘dur’ demek ve teröre reaksiyon göstermek için Ulusal İrade Platformu öncülüğündeki 308 sivil toplum kuruluşu yılın birinci sabahında “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Dayanak, İsrail’e Lanet’ yürüyüşü gerçekleştirdi. Vatandaşlar sabah namazının akabinde Galata Köprüsü’nde hakikat yürüdü. Yürüyüşe, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Lideri ve TÜGVA Yüksek İstişare Şurası Üyesi Bilal Erdoğan, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Lideri, Baykar İdare Şurası Lideri Selçuk Bayraktar, Beyoğlu Belediye Lideri Haydar Ali Yıldız, İhlas Vakfı Lideri Mahmut Kemal Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı. Namaz sonrası Ayasofya Meydanı’nda toplanan iştirakçiler “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “İşbirlikçi hainler hesap verecek, katil İsrail hesap verecek”, “Katil İsrail Filistin’den defol”, “Kanımız canımız feda olsun Aksa’ya”, “Hamas’a selam direnişe devam” sloganları attı.

” Filistin’deki terör faaliyetlerini şiddetle lanetliyoruz”

‘Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Takviye İsrail’e Lanet’ yürüyüşünde konuşan Eski Ulusal Savunma Bakanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, “Bizim milletimiz asil bir millet. Biz nerede haksızlık, hukuksuzluk varsa onlara her vakit karşı çıktık. Filistin’deki katliama da şiddetli karşı çıkıyoruz. Biz bir taraftan kendi ülkemizdeki teröristlerle uğraşırken, öteki taraftan da Filistin’deki terör faaliyetlerini şiddetle lanetliyoruz. Oradaki idaresi, başta Netanyahu olmak üzere idaresindeki terörizmi, katliamın ve soykırım bir an evvel son bulması için elimizden gelen neyse bugüne kadar yaptık, yapıyoruz. Şu anda da bu sessiz idarelere karşı bütün İstanbul ayakta. Maalesef Avrupa’da, Amerika’da idareler sessiz. Bizler Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde alınan önlemlerle, milletlerarası hukuk çerçevesinde yapılabilecek ne varsa bunları yaptık. Öteki taraftan da vatandaşlarımız bugün buraya toplanmak suretiyle milletimizin, 85 milyonun his ve kanılarını temsil ediyoruz. Bir an evvel bu katliamın son bulmasını temenni ediyoruz. Biz tıpkı vakitte hudutlarımızın da emniyeti, güvenliği bakımından bildiğiniz üzere gece gündüz demeden terörle uğraşımızı sürdürüyoruz. İnşallah 40 yıldır başımıza musallat olan bu beladan da ülkemizi, milletimi kurtaracağız. Hudutlarımızın güvenliğini sağlayacağız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Filistin’de hayatını kaybeden kardeşlerimize de rahmet diliyorum. Nitekim bu milletin mensubu olmaktan gurur duyuyorum. Oradaki atalarımızın, yedi iklim, üç kıtada at koşturup istikrarı, barışı, huzuru sağlamak için uğraş gösterdiğini ve onlardan aldığımız ilhamla bizde bugün ayağa kalkmak suretiyle bütün İstanbul vicdanımızın sesini bütün dünyayla paylaşıyoruz. Bir an evvel akan kan dursun. Barış ve ateşkes sağlansın. Mazlum insanların hayatı kurtulsun” dedi.

“Zalimin karşısındayız, mazlumun yanındayız”

Binlerce vatandaşın akın ettiği yürüyüş hakkında Beyoğlu Belediye Lideri Haydar Ali Yıldız ise, “Bugün 2024 ün birinci günü birinci saatlerinde insanlığın sesini kelamını vicdanın sesini kelamını dünyaya duyurmak üzere tarihi bir yerde Galata Köprüsü’ndeyiz. Bulunduğumuz bölge tarih boyunca farklı lisanların, farklı inançların, farklı kültürlerin, farklı medeniyetlerin var olduğu Beyoğlu’ndayız. İstanbul’dayız. Bütün dünyaya buradan nasıl beraberce huzur içinde yaşayabileceğimizin bildirisini tarih boyunca vermiş bir milletin mensupları olarak, dünyaya Kudüs’te de huzurun lakin var olduğumuz medeniyetle mümkün olabildiğini haykırıyoruz. Zalimin karşısındayız, mazlumun yanındayız. Türkiye’nin selameti için, bekası için canını feda eden şehitlerimize rahmet için buradayız. Birebir formda hunharca, zalimce Gazelli Filistinlilere orada insanlığı katleden terör uygulayan İsrail’e lanet için buradayız. İsrail soykırımını lanetlemek için buradayız. Filistin’e Gazze’ye dayanak olmak için buradayız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği üzere ‘ Daha adil bir dünya mümkündür’ kelamını tüm dünyaya duyurmak üzere buradayız. İnanıyorum ki tarihi bir günde tarihi bir yerde tarihe değerli bir not düşüyoruz. Bu milletin asil bir millet olduğunu, hakkın sesini yükselten bir millet olduğunu, haklının yanında, zalimin karşısında olduğunu ve bir an evvel İsrail’in Filistin’e uyguladığı terörün ve soykırımın son bulması ve gerekeni yapması için davette bulunmak üzere buradayız. İnanıyorum ki insanlık bu sesi duyacak, dünya bu sesi duyacak. Mazlumların yanında olduğumuzu dünyaya duyuracağız. Daha adil bir dünya mümkünü tüm dünyaya duyuracağız. İstanbul’un dört bir yanından Ayasofya’dan, Süleymaniye’den, Yeni Cami’den, Fatih’ten, Yavuz Selim’den, Eyüp Sultan’dan, Beyoğlu’nun civar mescitlerinden buraya akın akın beşerler geldiler. Bu tarih ve insanlık önünde İstanbul’un bu asil duruşunu bütün dünyaya gösteriyor. İstanbul hala geç kalmış değil diyoruz. Bu tarihi güne not düşmek üzere tarihi yere herkesin gelsin ve daima birlikte sesimizi tüm dünyaya duyuralım. Haklının sesini, mazlumun sesini ve mazlumun yanında olduğumuzu duyuralım. Şehitlerimize rahmet okuyalım. Gazze’ye, Filistin’e takviye diyelim ve terör devleti İsrail’e lanet okuyalım. İnsanlık bu sesi duyacak, vicdanı bu sesi duyacak buna inanıyorum” halinde konuştu.

“Türkiye olarak bir aradayız”

Yürüyüşte konuşan İhlas Vakfı Lideri Mahmut Kemal Aydın ise, “Bugün İhlas Vakfı olarak gönüllülerimizle birlikte Ulusal İrade Platformu’nun düzenlemiş olduğu ‘Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Dayanak, İsrail’e Lanet’ mitingindeyiz. Kuzey Irak’ta Pençe Harekat Bölgesi’nde şehit olan Mehmetçiklerimizi anma, Filistin’de Gazze’de soykırıma uğrayan kardeşlerimize dayanak vermek gayesiyle buradayız. Türkiye olarak bir ortadayız. Biriz, beraberiz. Daima birlikte buradan dünyaya haykırıyoruz ve zulmü lanetliyoruz. Bağırmamızı dünya duysun istiyoruz. İştirak harikulade, muazzam. Mescitlerde sabah namazı kılanlar akın akın buraya geliyor. Çok büyük bir miting. Halkımız, milletimiz hassas olduğunu gösteriyor. Natürel bizde İhlas Vakfı gönüllüleri olarak burada bulunmaktayız” tabirlerini kullandı. – İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Lokal

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al