DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22352671,04%
Kayseri
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Falaka’ davası sanığına verilen ceza 1,5 yıla indi

‘Falaka’ davası sanığına verilen ceza 1,5 yıla indi

ABONE OL
Ocak 12, 2024 08:12
‘Falaka’ davası sanığına verilen ceza 1,5 yıla indi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYSERİ’de para karşılığı anlaştığı tez edilen bayanları falakaya yatırıp, manzara çeken kargocu Erkan T.’ye (35) ‘müstehcenlik’ hatasından verilen 2 yıl 1 ay mahpus cezası, istinaf mahkemesince ‘fazla ceza’ verildiği gerekçesiyle bozuldu. Yine yargılanan Erkan T.’nin cezası, bu kere 1 yıl 6 ay 22 güne düşürüldü ve kararın açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verildi.

Melikgazi ilçesinde kargo şirketinde çalışan, evli ve 2 çocuk babası Erkan T.’nin, maddi durumu yeterli olmayan bayanları meskenine çağırıp, gözlerine uyku bandı takarak, ayaklarını kelepçe ve eşarp ile bağlayıp, falakaya yatırdığı argüman edildi. Erkan T.’nin, falakaya yatırdığı bayanlardan ‘güzel’ dediklerine 500 TL, ‘çirkin’ dediklerine 250 TL ödeme yaptığı öne sürüldü. Erkan T., falaka manzaralarını de kayıt altına aldı. Erkan T., diğer bayanlara da çektiği görüntüleri gönderdi. Misal teklifte bulunduğu N.K. isimli bayanın savcılığa cürüm duyurusu sonrası Erkan T. gözaltına alınıp, isimli denetim kararı ile hür bırakıldı.

KAMU DAVASINDAN BERAAT

Erkan T. hakkında eşi H.T.’ye aksiyonları nedeniyle ‘eşe karşı eziyet çektirme’ hatasından 2 yıldan 5 yıla kadar, ‘müstehcenlik’ hatasından da 1 yıldan 4 yıla kadar mahpus cezası istemiyle Kayseri 18’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde kamu davası açıldı. Davanın geçen yıl nisan ayında görülen 3’üncü duruşmasına sanık Erkan T., ‘müstehcenlik’ cürmünden ‘iyi hal’ indirimi uygulanarak 2 yıl 1 ay mahpus cezasına çarptırıldı, ‘eşe karşı eziyet’ hatasından ise kanıt yetersizliğinden beraat etti.

İSTİNAF BOZMA KARARI VERDİ

Sanık Erkan T.’nin avukatı Ahmet Bozkurt, karara itiraz ederek, belgeyi Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşıdı. Avukat Bozkurt itiraz dilekçesinde, kelam konusu kanıtların hukuka karşıt olduğunu ve davanın vakit aşımına uğradığını öne sürerek, müvekkilinin anayasal haklarının zedelendiği gerekçesiyle ceza verilmemesi gerektiğini belirtti.

Dosyanın geldiği Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi 7’nci Ceza Dairesi, yaptığı inceleme sonrası sanığa verilen cezanın hukuka alışılmamış halde verildiğini belirterek, bozma kararı verdi. Ceza Dairesi, sanığa verilen cezada, ilgili kanun hususlarındaki alt ve üst hudutlar ortasında takdir hakkının kullanılmasının gerektiği ve bu kapsamda alt huduttan makul oranda uzaklaşılması yerine soyut ve yetersiz münasebetle ve fiil ile orantılı olmayacak biçimde fazla ceza tayin edildiğini belirtti. Ceza Dairesi, belgeyi tekrar yargılama yapılması için tekrar lokal mahkemeye gönderdi.

CEZASI 1,5 YILA İNDİ

Bozma kararı sonrası Kayseri 18’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde tekrar yargılaması yapılan Erkan T. duruşmaya katılmazken, avukatı Bozkurt salonda hazır bulundu. Bozma kararına aleyhlerine olan konuları kabul etmediklerini belirten avukat Bozkurt, “Suçun yasal ögelerinin oluşmadığı kanaatindeyiz. Müvekkilin bu görüntüleri, kendi telefonunda taşıdığına dair belgede data yoktur. Bu nedenle bu hatadan beraatini istiyoruz” dedi. Mahkeme hakimi, Erkan T.’yi, ‘müstehcenlik’ hatasından ‘iyi hal’ indirimi de uygulanarak 1 yıl 6 ay 22 gün mahpus cezasına çarptırdı ve kararın açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

‘ZORLA DEĞİL RIZAYLA’

Söz konusu görüntülerde zorlama olmadığını söyleyen Erkan T., birinci duruşmada verdiği tabirinde, “Eşimin isteği ile oldu. Bir sefer de ismini H. olarak bildiğim bir bayan ile isteği dahilinde bir görüntü çektim. Kimseye benzeri bir uygulama yapmadım. Kimseyi zorlamadım. Bu görüntüyü bir yerde paylaşmadım. Zira bu biçim görüntünün yasak olduğunu öğrendim. Görüntülerin daha sonra nasıl yayıldığını bilmiyorum. Bu görüntüler emniyet tarafından sızdırılmış olabilir. Hiçbir yerde paylaşmadım. Cep telefonumda tespit edilen görüntüler, bu şekil internet sitelerinden aldığım videolardır. Bu biçim görüntüleri yüklerken bayanların çıplak ya da giyinik olduklarına bakmadım. Bu durum beni ilgilendirmiyordu. Bu görüntüleri örnek olsun diye yükledim, akabinde sildim. N. isimli bayana bu usul görüntüler çekip, paylaşmak istediğimi söylemiştim. O da kendisinin de merak ettiğini söylemişti. Daha sonra N. ile bu şekil paylaşım yaparak para kazanacağımızı düşündüm” demişti.

‘FANTEZİ EMELİYLE 1 DEFA YAPTIK’

Eşinden şikayetçi olmadığını söyleyen H.K. ise şunları anlatmıştı:

“Bana karşı zorla bir aksiyonu olmadı. Bir görüntü izletti ve bu biçimde görüntü çekme teklifinde bulundu. Birinci başta bu teklifi kabul etmedim. Ancak daha sonra kendi isteğim ile bu teklifi kabul ettim. Değişiklik maksadıyla bir kere yaptık. Maksadımız fantezi yapmaktı. Falakaya yatırdı, ayaklarımı bağladı. Yalnızca acı çekiyor üzere yaptım. Mutlaka acı çekmedim. Acı çeksem söylerdim. Şu anda salonda basın mensupları olduğu için rahat konuşamıyorum. Lakin söylemek istemediğim cinsel istekler da vardı. Benim yanımda rastgele diğer bir bayana, eşim misal bir uygulama yapmadı. Yayınlayıp, para kazanmaktan bahsetmedi. Şikayetçi değilim.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yeni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al