DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22366412,75%
Kayseri
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri İstekli Kültür Kuruluşları ile bir ortaya geldi

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri İstekli Kültür Kuruluşları ile bir ortaya geldi

ABONE OL
Ocak 6, 2024 14:48
ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri İstekli Kültür Kuruluşları ile bir ortaya geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri İstekli Kültür Kuruluşlarının üyeleri ile bir ortaya geldi.

“Bu yıl kurumsal ödüllerimize bakıldığında 8 ödül birden aldık. En çok ödül alan üniversiteyiz. Alınan bu mükafatların hiçbiri tesadüf değildir. Hayırseverlerimiz bizlere o denli katkılar sağlıyorlar ki, sağlanan bu katkıların sonucunu ben bu mükafatların kaynağı olarak görüyorum. Hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Kısa müddet evvel robotik cerrahi ile ameliyatlara başlayan bir üniversite olduk. Robotik cerrahi Ankara’nın doğusunda üniversite hastanesinde kullanılan tek aygıt şu anda. Türkiye’de üniversite hastanelerinde kullanılan yedinci aygıt. Allah bu türlü hayırseverlerimizin sayısını artırsın. Bu coğrafyada çok çalışmak zorundayız. Bizlerin kaybedecek hiç vakti yok. Zira coğrafya bunu gerektiriyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı vizyonuna baktığımızda mazlumların dayanak alacağı tek ülkeyiz. Onun için de üniversitelerimize düşen bilimsel olarak ne gerekiyorsa çalışabilmek ve faal olarak sonuçlar alan eserler geliştirmek.”

Konuşmasında Erciyes Üniversitesi’nin lokomotif bir üniversite olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Altun; “Bizlerin en çok ehemmiyet verdiği nokta Ar-Ge faaliyetlerimiz dışında Ür-Ge faaliyetleri. Araştırma geliştirme bir yere kadar geliyor ve raflarda yerini alıyor. Maalesef ülkeye bir katma kıymet sağlamıyor. Fakat üretim geliştirme faaliyetlerinde endüstrimiz ile birlikte daha üst nasıl çıkarız diye hareket ediyoruz. Zira Erciyes Üniversitesi lokomotif bir üniversite olma özelliğini artırarak devam ettirmektedir. Kentin endüstrisine istikamet vermek için sahiden katma pahası olan ar-ge inovasyon çalışmalarının eserleri olan sonuçları yaygınlaştırmamız aslında bizim ihracatımıza da Kayserimiz için çok büyük bir imkan verecektir. Bilhassa dördüncü organize sanayi bölgesi için bu manada inovasyon içerisinde olan, katma bedeli yüksek eser üretecek işletmeler içinde Erciyes Üniversitesi Teknopark aktif faaliyetlerde yer almaktadır” sözlerini kullandı.

Kayseri İstekli Kültür Kuruluşları ismine konuşan Ahmet Taş, Erciyes Üniversitesi’nin topluma hizmet veren ve kıymetli başarılara imza atan bir üniversite olduğunu söyledi. İstekli Kültür Kuruluşlarının faaliyetleri hakkında bilgi veren Taş, Rektör Prof. Dr. Fatih Altun’a düzenlenen toplantıya mesken sahipliğinden ötürü teşekkür etti. Konuşmalarından akabinde Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, soruları cevaplayarak, iştirakçilerle görüş alışverişinde bulundu. – KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Mahallî

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al