DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22413620,92%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erciyes A.Ş. İdare Şurası Lideri: Erciyes, Kayseri’ye yıllık 100 milyon Euro katkı sağlıyor
  • Kayseri Haber
  • Kayseri Haber
  • Erciyes A.Ş. İdare Şurası Lideri: Erciyes, Kayseri’ye yıllık 100 milyon Euro katkı sağlıyor

Erciyes A.Ş. İdare Şurası Lideri: Erciyes, Kayseri’ye yıllık 100 milyon Euro katkı sağlıyor

ABONE OL
Ocak 20, 2024 10:00
Erciyes A.Ş. İdare Şurası Lideri: Erciyes, Kayseri’ye yıllık 100 milyon Euro katkı sağlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erciyes A.Ş. İdare Şurası Lideri Hamdi Elcuman, kayak merkezide turist sayısının kat kat artacağını söyleyerek, ” Erciyes‘in yıllık 100 milyon Euro civarında kentimize katkısı olduğunu biliyoruz” dedi.

Turizm dalının, üretim bölümüne nazaran kar marjının yüksek olduğunu söyleyen Erciyes AŞ İdare Heyeti Lideri Hamdi Elcuman, Erciyes’in Kayseri‘ye yıllık 100 milyon Euro katkıda bulunduğunu söyledi. Kayseri‘nin turizme alışık bir kent olduğunu söz eden Elcuman, “Biliyorsunuz Kayseri bir üretim merkezi. Fakat üretim merkezinin çok meşakkati var. Bunun yanında da çok rakibiniz var ve münasebetiyle kar marjları biraz düşük. Turizm bölümü o denli değil. Turizmde kar marjları hayli tatmin edici. Biz Erciyes’in yıllık 100 milyon Euro civarında kentimize katkısı olduğunu biliyoruz. Kışın pastırma satan esnafımızın satışlarının yüzde 50 oranında arttığını biliyoruz. Restoran sahibi arkadaşlarımız var. ‘Polonyalıları pöç yemeye doyurduk. Bizim işlerde baya etkilendi. Âlâ oldu. Teşekkür ediyoruz’ diyorlar. Turizm yolunda Kapadokya, Erciyes, Kayseri kent merkezi kültür yoları ve kültür sanat turizmiyle bu işe baş koyduk. Kentimizi bir turizm kenti yapacağız. Aslında Kayseri bir turizm kenti. Bizim yazın oluk oluk gurbetçilerimiz geliyorlar. Bizim esnafımız gelen gurbetçilerimize uygun tezgahlarını diziyor ve onlara uygun eser getiriyor. O yüzden biz turizme alışığız diyorum” diye konuştu.

Elcuman, bundan sonraki süreçte Kayseri’de turist sayısının katbekat artacağını kelamlarına ekledi. – KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / İktisat

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al