DOLAR 32,3716 0.03%
EURO 34,8045 -0.03%
ALTIN 2.394,22-0,10
BITCOIN 19210882,57%
Kayseri
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Engelli eşine şefkatle bakan 75 yaşındaki bayan

Engelli eşine şefkatle bakan 75 yaşındaki bayan

ABONE OL
Şubat 12, 2024 10:36
Engelli eşine şefkatle bakan 75 yaşındaki bayan
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri‘de yaşayan 75 yaşındaki Esma Türkmen, 21 yaşında engelli kalan eşine şefkatle bakıyor.

Gözlerini tam açamayan, konuşamayan, ellerini kullanamayan Türkmen’e güçlü hayatında yoldaşlık eden eşi Esma Türkmen, eşinin yemeğini yedirip tıraşını yapıyor.

Eşi ve arkadaşının uyuyakaldıktan sonra tüpün devrilmesi sonucu eşinin zehirlendiğini, arkadaşının da hayatını kaybettiğini lisana getiren Türkmen, “Beyninde hasar oluşan eşimi çeşitli hastanelere götürdük lakin bir deva bulunamadı. Allah’a kelam verdim, ‘Allah’ım şayet bana ömür verirsen, o kalemi elime alıp da imza attığım günü unutmayacağım’ dedim.” diye konuştu.

Üç kız evladını evlendirdiğini aktaran Türkmen, şöyle konuştu:

“Halıyı keserdim, herkes uyuyunca ek iş olarak dikiş yapardım, oya ve boncuk örerdim. Kendimizi yönetim etmeye çalışırdık. Ali’nin arkadaşı o yıllar ‘Ben seni belediyeye emekçi alacağım’ demiş. Nasıl heyecandan uçuyor. ‘Olmaz, sen çorabını giyemiyorsun, yemeğini yiyemiyorsun’ dedim. Ali’yi işe aldılar belediyeye, çiçek dikti ve suladı. 10 yıl çalıştıktan sonra malulen emekli oldu. Rabbimin verdiği aza kanaat etmezsen birçok hiç bulamazsın.”

Türkmen, 53 yıldır bu halde olan eşinin konuşamadığını, anlatamadığını, yolda selam gönderen birisinin selamını çabalayarak anlatmaya çalıştığını belirterek, “Halsiz kalır, ben de burada çırpınırım. Hiç çok da gözümüz olmadı. Bir günde kızlarım demedi ki ‘Anne arkadaşım şunu alıyor, şunu yiyor, şunları var’.” tabirlerini kullandı.

Genç çiftlere nasihatte bulunan Türkmen, en hoş şeyin sabır ve geleceği düşünmek olduğunu lisana getirdi.

Türkmen, “Giyemedim giyeyim, yiyemedim yiyeyim dersen o hayat palavra. Şayet isterse Rabbim sana kuşun sütünü nasip eder. Çabalarsan da vermez, elindekini alır. Haftada bir kez eşimi tıraş ederim. Tıraş etmezsem tıraş materyallerini alıp getirir. Saçını da keserim, banyosunu da yaptırım. Yemeğini yedirince elini yüzünü yıkarım.” diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al