DOLAR 32,2211 -0.07%
EURO 34,7368 0.1%
ALTIN 2.405,510,53
BITCOIN 1979078-1,28%
Kayseri
22°

PARÇALI BULUTLU

16:58

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Develi Muhtarı, Havadan Külliyesi’nin Bakımını İstekli Yapıyor

Develi Muhtarı, Havadan Külliyesi’nin Bakımını İstekli Yapıyor

ABONE OL
Şubat 7, 2024 10:00
Develi Muhtarı, Havadan Külliyesi’nin Bakımını İstekli Yapıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri‘nin Develi ilçesinde muhtarlık yapan 66 yaşındaki Nazmi Şimşek, mahallesindeki Selçuklu periyoduna ilişkin Havadan Külliyesi’nin bakımını yıllardır istekli yapıyor.

Kent merkezine yaklaşık 130 kilometre uzaklıkta bulunan Havadan Mahallesi’nin muhtarı Şimşek, yaklaşık 16 yıldır her perşembe külliyeyi ziyaret ediyor.

Şimşek, 1300’lü yıllarda yapılan Havadan Külliyesi’ni her ziyaretinde hem ibadetini hem de buranın paklığını ve bakımlarını yapıyor.

Bazen mahalle sakinlerinin yardımcı olduğu Şimşek, AA muhabirine, mahallesinde bulunan cet mirasına sahip çıkmaya çalıştığını söyledi.

“Buraya hizmet etmekten zevk duyuyorum”

Muhtarlık yaptığı birinci vakitlerden itibaren külliyeyle ilgilendiğini anlatan Şimşek, şöyle konuştu:

“Burası Selçuklular vaktinde yapılmış. Selçuklular vaktinde buradan Adana’ya yol geçermiş. Yolcular burada konaklarmış. Buranın içinde cami, avlu, yemekhane, yatırlar, talebe okutacak yerler var. Burada evvelce üniversite üzere talebe okuturlarmış. Evvelce etraf köylerden de gelip dua ederlerdi. Buranın tarihçesi çok eskilere dayanıyor. Ben buraya gelmediğim vakit rahatsız oluyorum. Buraya gelip paklığını yapıyorum, dua okuyorum, namaz kılıyorum. Her perşembe buraya geliyorum. Ben buraya 2008’den beri hizmet ediyorum. Ondan da zevk duyuyorum.”

Şimşek, Havadan Külliyesi’ni tıp otobüsleriyle turistlerin ve meraklı üniversite öğrencilerinin sık sık ziyaret ettiğini lisana getirdi.

Mevsim koşullarına nazaran külliyede yapılacak işlerin de farklılık gösterdiğini aktaran Şimşek, “Bugün biraz kar yağdığı için karları temizledim. İçeriyi süpürdüm, temizledim. Ben buraya gelmezsem olmaz. Kesinlikle burayı görmem gerekiyor. Burası beni çok etkiliyor. Köylüler de çok şad kalıyor. Sağ olsunlar bazen köyden de yardıma gelenler oluyor.” dedi.

Her işi devletten beklemenin yanlış olduğunu söyleyen Şimşek, görevlilerin her vakit buraya gelemediğini ve bunun için kendisinin bu misyonu üstlendiğini tabir etti.

Şimşek, külliyenin bulunduğu mahallenin yollarının daha âlâ olması halinde ziyaretçi sayısında da artabileceğini kelamlarına ekledi.

Kaynak: AA / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al