DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343730,68%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Develi Bayan Kooperatifi, Gacer Buğdayından Üretilen Eserlerle İktisada Katkı Sağlıyor

Develi Bayan Kooperatifi, Gacer Buğdayından Üretilen Eserlerle İktisada Katkı Sağlıyor

ABONE OL
Ocak 8, 2024 10:24
Develi Bayan Kooperatifi, Gacer Buğdayından Üretilen Eserlerle İktisada Katkı Sağlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri‘nin Develi ilçesinde 3 bin yıllık cet tohumundan üretilen gacer buğdayının unundan mantı, erişte, kurabiye üzere eserler üreten bayanlar, hem konut iktisadına hem de ülke iktisadına katkı sunuyor.

Develi yöresine ilişkin coğrafik işaretli gacer, bayan kooperatifinde tekrar hayat buldu. 3 bin yıllık cet tohumundan üretilmeye başlanan gacer buğdayının unundan çeşitli eserler üreten bayanlar, bayan kooperatifiyle güçlerine güç kattı. Gacer unundan mantı, erişte, kurabiye üreten bayanlar, konut ekonomilerine de katkı da bulunuyor. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in kentte vazifeye başlamasıyla açılan Develi Bayan Kooperatifinde çalışmalarını sürdüren bayanlar, ihracat yapmayı amaçlıyor.

Develi Bayan Kooperatifi Lideri Fatma Karadan, “Kooperatifimizde 1 yıldır faal olarak çalışıyoruz. Burada unlu mamuller üzerine çalışıyoruz. Mantı, erişte gördüğünüz bu eserleri arkadaşlarımızla birlikte yapıyoruz. Gacerli eserlerimiz var. Burada birebir vakitte gaceri tanıtıyoruz. Gacerli kurabiyelerimiz, gacer ekmeği, unu, bulguru hepsi mevcut. Gacerin şekere, tansiyona, hazımsızlığa, kalp rahatsızlığına ve birçok hastalığa âlâ geldiğini biliyoruz. Halkımız da bilinçlensin istiyoruz. Gaceri dünyaya tanıtmak istiyoruz. Burada birçok bayana istihdam sağlamak ve büyümek istiyoruz. İhracat yaparak dünyaya açılmak istiyoruz. Bayanların her alanda olduğunu göstermek istiyoruz. Bayanlarımız da ayaklarının üzerinde dursunlar, özgüvenli olsunlar. Bayan isterse her şeyi başarabilir. Ben bir mesken hanımıydım. Şu anda elimden her iş geliyor. Her şeyi yapabilirim. Kendime özgüvenim var. Bayanlarımızda sosyalleşsinler ve çalışsınlar. Kooperatifimizle birlikte buradaki bayanlarında özgüvenleri geldi, sosyalleştiler ve çok memnunlar. Buraya geldiklerinde kendilerini daha yeterli hissettiklerini söylüyorlar. Meskenlerine de bir katkıda bulunuyorlar. En hoşu de bu” sözlerini kullandı.

Vali Çiçek’e teşekkür eden Karadan, “Gökmen valimize çok teşekkür ederiz. Emekleri çok, dayanağı çok. Hakikaten hakkını ödeyemeyiz. Onu da mahcup etmeyeceğimizi düşünüyorum. Çok çalışıp onu mahcup etmeyeceğiz. Kendisine ve takımına çok teşekkür ederiz. Büyük takviye veriyorlar” dedi. – KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Mahallî

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al