DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22352671,04%
Kayseri
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bayanlar güçlerini birleştirdi, üretime geçti

Bayanlar güçlerini birleştirdi, üretime geçti

ABONE OL
Ocak 17, 2024 17:24
Bayanlar güçlerini birleştirdi, üretime geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadınlar güçlerini birleştirdi, üretime geçti

En doğal elma sirkesi kadınlardan

KAYSERİ – Kayseri‘nin Yahyalı ilçesinde meskenlerinde üretim yaparken kooperatif çatısı altında güçlerini birleştiren bayanlar, farklı eserler üreterek iktisada katkı sunuyor. Elması meşhur olan ilçedeki bayanlar, en doğal elma sirkesini de üretti.

Kayseri‘de açılan 32 bayan kooperatifinde üretilen eserler ile hem vilayet hem de ülke iktisadına katkıda bulunuluyor. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in misyona başlamasıyla açılan kooperatiflerden olan Yahyalı Elma Çiçeği Bayan Kooperatifi de ilçedeki bayanların umudu oldu. Konutlarında üretim yaparak ekonomilerine katkı sunmak isteyen bayanlar, kooperatif çatısı altında güçlerini birleştirerek, daha fazla üretmeye başladı. Tatlıdan hamur işine, dikişten rölyefe kadar üretim yapan bayanlar, iktisada can suyu oldu. Yahyalı Elma Çiçeği Kooperatifi Üyesi Hacer Kara, çalışmaları hakkında bilgiler vererek, “Kooperatifimizde dikiş yapıyoruz. Tatlı, hamur işi, mantı, erişte, sirke, bebek üretimi yapıyoruz. Rölyeflerimiz var ve epoksi de üretiyoruz. Bizim kooperatifimizde yok yok. Bir hepimiz konutta oturan hanımlardık. Ufak tefek bir şeyler üretiyorduk fakat satamıyorduk. Sonrasında bu kooperatifte toplandık. Bize öncülük ettiği için Valimiz Gökmen Çiçek’e çok teşekkür ediyoruz. Bu eserleri üretip daha faal satabiliyoruz. Bayanlarımız kendilerine güvensinler. Yapamıyoruz diye hiçbir şey yok. Biz de güç diye bir şey yok. İmkansız diye hiçbir şey yok. Kooperatifteki amaçlarımızda büyümek ve daha çok bayana iş imkanı sağlamak. Biz konutumuza daha çok rızık götürmek istiyoruz” tabirlerini kullandı.

İlçenin meşhur elması da gelir kapıları oldu

Öte yandan, ilçenin meşhur olan elmasından da sirke ve elma kurusu üreten bayanlar, aldıkları siparişe nazaran eserleri hazırlayarak iktisada kazandırıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al