DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376822,75%
Kayseri
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Özhaseki Türkiye’de 500’e yakın hareketli fay sınırı var

Bakan Özhaseki Türkiye’de 500’e yakın hareketli fay sınırı var

ABONE OL
Aralık 30, 2023 21:36
Bakan Özhaseki Türkiye’de 500’e yakın hareketli fay sınırı var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Özhaseki Türkiye’de 500’e yakın hareketli fay çizgisi var (2)

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’de 144 yolcu taşıma kapasiteli 15 adet körüklü otobüsün tanıtım programına katıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki sergilenen otobüsleri inceleyen Bakan Özhaseki, burada yaptığı açıklamada, 10 yıl kadar evvel bu firmanın sahibi arkadaş Kayseri’ye geldi. Raylı sistem ihalesine çıkıyorduk. Kendisinin Almanya’da birçok firmaya raylı sistem aracı ürettiğini ve Türkiye’de de hiç iş yapmadığını şayet biz de istersek Kayseri’ye raylı sistemleri hazırlayıp getireceğini vaat etti. Biz de tanımadığımız için yanımıza bütün teknik takımımızı alarak Almanya’ya gittik. Yaptığı tüm araçları yerinde gördük. Meşhur Alman firmasına onlarca araç üretmiş. Bizim bir Türk arkadaşımız yerli bir firma ancak Almanya’da üretim yapıyor. Şayet Türkiye’ye gelip üretim yaparsa kendisinden alacağımızı söyledik. Ankara’ya gelerek fabrikasını kurdu. Yanında 750 civarında mühendis, binlerce emekçi çalıştırıyor. Biz de herhalde Kayseri’nin son 30 aracını ondan satın aldık sözlerini kullandı.

‘BU ÇALIŞAN ARAÇLAR YÜZDE 100 YERLİ’

Otobüslerin yerli üretim olduğuna dikkat çeken Bakan Özhaseki, Bu çalışan araçlar yüzde 100 yerli. Türk firma tarafından Ankara’da üretilip şu an hizmete devam ediyor. Birebir vakitte dünyadaki en kıymetli elektrikli araçları da bu arkadaş üretiyor. İşinde çok başarılı. Devlet Demiryolları’na, yurt dışındaki ülkelere de satışa devam ediyor. Bu türlü bir firmayı destekleyerek yaptığımız bu işlerden ötürü da memnunluk duyuyoruz. Bunlar yeni işler. Travmay yeni bir sistem. Elektrikli araçlar yeni bir iş. Fakat bunları yaparken de bir taraftan yerli ve ulusal olanı tercih etmek, ülkenin iktisadını ayağa kaldırma ismine en değerli işlerden biri diye düşünüyoruz. Bu vesileyle o arkadaşımızın yapmış olduğu araçları da tramvayları da burada çalıştırmak bize de ayrıyeten itimat veriyor dedi.

Büyükşehir Belediye Lideri Memduh Büyükkılıç ise otobüslerin yerli ve ulusal olması, birebir vakitte çevreci bir halde elektrikli olması ile Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın da talimatlarını yerine getirmiş olduklarını belirterek iyi olmasını diledi. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al