DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22358752,21%
Kayseri
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Asansörlerin Periyodik Bakımları Yetkili Firmalarca Yapılmalı

Asansörlerin Periyodik Bakımları Yetkili Firmalarca Yapılmalı

ABONE OL
Aralık 29, 2023 12:00
Asansörlerin Periyodik Bakımları Yetkili Firmalarca Yapılmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şube Lideri Süleyman Varol, asansörlerde aylık ve yıllık periyodik bakımlara çok dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek, “Asansörlerin periyodik bakımları merdiven altı firmalarca değil, yetkili firmalarca yapılmalı” dedi.

Asansör bakımlarında aylık ve yıllık periyodik bakımların çok değerli olduğunu söz eden Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şube Lideri Süleyman Varol, “Asansör kazaları gündemi son vakitlerde ziyadesiyle meşgul ediyor. Asansör kazaları bazen kullanıcı yanılgıları yüzünden, bazen bakım firmalarının yanlışları ve ihmali yüzünden olabilmektedir. Yalnızca ihmal üzerine kazalar meydana geldiği üzere ülke gündemini meşgul eden provokatif hareketler de bulunmaktadır. Bunlara da dikkat etmemiz gerekiyor. Bilhassa asansörlerin bakımlarının aylık, periyodik olarak kesinlikle yapılması gerekiyor. Bu bakımları yaparken de bakım firmalarının yetkili firmalar tarafından yapılması değer teşkil etmektedir. Merdiven altı firmalardan çok asansör konusunda yetkilendirilmiş bakım firmaları tarafından yapılması gerekiyor. Yeniden öteki bir bahis da asansörlerin periyodik denetimleridir. Asansörlerin yıllık periyodik denetimlerinin kesinlikle yapılması gerekiyor. Malum olduğu üzere Makine Mühendisleri Odası A tipi bir muayene kuruluşu ve bizler bu asansör periyodik denetimlerini yapıyoruz. Şube aktiflik alanında toplam 41 ilçeyle asansör periyodik denetimlerimiz mevcut. Bu denetimlerde de asansörlerin yıllık denetimlerini yapıyoruz. Yeşil, mavi, sarı ve kırmızı etiket olmak üzere asansörleri etiketlendiriyoruz. Kırmızı ve sarı kullanılmayacak asansörler, mavi ve yeşil etiketli asansörlerde kullanılabilecek asansörler sınıfına girmektedir. Vatandaşlarımızın bu bahse dikkat etmesi gerekiyor. Asansörlerin etiketlerinde şayet kırmızı ya da sarı varsa kullanmamaları ve bir an evvel asansörlerin revizyonlarını yaptırarak kullanılabilir duruma yani mavi ya da yeşil etikete getirmeleri gerekmektedir” dedi.

Varol, asansörün düşmesi ile ilgili, “Asansör düşer mi derken aslında ‘asansör düşer’ tabiri yani kabinin bir boşluğa büsbütün rastgele bir irtibatı olmadan düşme olayı yoktur. Asansörlerin acil kurtarma fren tertibatları vardır paraşüt fren dediğimiz. Bunlar asansörün suratının yüzde 15 üzerine çıktığında, rastgele bir kayma durumunda bu fren tertibatının devreye girmesi gerekmektedir. Asansörde halat kopması üzere durumlar çok fazla karşılaşmadığımız, mümkün olmayan durumlar. Dediğim üzere bir kaydırma esnasında asansör mevcut suratının üzerine çıktıysa ve bu paraşüt fren tertibatı da çalışmıyorsa süratli bir halde yere çakılacaktır. Bu tip olaylar da kamuoyunda düşme olarak bilinmektedir. En başından bahsettiğimiz üzere asansörün yıllık periyodik denetimleri yapılmış ise ve aylık periyodik bakımları yetkili firmalar tarafından yapılıyorsa asansörün düşmesi mümkün değildir” tabirlerini kullandı. – KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Mahallî

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al