DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343730,68%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AK Parti Milletvekili Cıngı: Meslek liseleri istihdam açığını karşılamak için en kıymetli deva
  • Kayseri Haber
  • Kayseri Haber
  • AK Parti Milletvekili Cıngı: Meslek liseleri istihdam açığını karşılamak için en kıymetli deva

AK Parti Milletvekili Cıngı: Meslek liseleri istihdam açığını karşılamak için en kıymetli deva

ABONE OL
Şubat 9, 2024 21:12
AK Parti Milletvekili Cıngı: Meslek liseleri istihdam açığını karşılamak için en kıymetli deva
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Milletvekili Cıngı: “İstihdam açığını karşılamak için meslek liseleri en değerli deva ve eczane”

Kayseri‘de Mayıs ayında Mesleksel Eğitim Çalıştay’ı düzenlenecek

KAYSERİ – AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, meslek liseleri ile ilgili planlanan çalışmalar hakkında düzenlediği basın toplantısında; “İstihdam açığını karşılamak için meslek liseleri en değerli deva ve eczane” dedi.

Arif Molu Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen basın toplantısına, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse ve Kayseri’deki meslek liselerinin müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, “Şehrimizde bilhassa temel mesken eşyaları, mobilya, çelik kapı, dokumacılık, makine üretiminin yanı sıra son vakitte bilhassa Teknoparkımızın da uğraşlarıyla çok ağır bir nitelikli istihdam açığı oluşuyor. Bu istihdam açığını karşılamak içinde tabi ki mesleksel eğitim veren liselerimiz en değerli deva ve en değerli eczane. Ama son periyotta bilhassa mesleksel eğitim ve sanayi ortasında bir boşluk olduğunu ve mesleksel eğitim gören öğrencilerimizin hem bu liselerimizi tercih noktasında hem de mezun olduktan sonra diğer kesimlere kayması noktasında önemli bir sorun yaşandığını hissediyoruz. Çalışacak insan gereksinimi gitgide büyüyor ve önümüzdeki yıllarda sanayimizi çok daha ağır etkileyecek bir boyuta ulaşacağı şimdiden görülebiliyor. Hasebiyle biz bu badirelere tahlil bulmak için Vilayet Ulusal Eğitim Müdürümüz ve meslek liseleri okul müdürlerimizin iştirakiyle bir çalışma başlattık. Mümkün olduğunca bütün meslek liselerimizi ziyaret edip, orada verilen eğitim kalitesini, laboratuvar imkanlarını, öğretim kalitesini birlikte tahlil ediyoruz. Mesleksel eğitimin ve sanayiye insan yetiştirmek için yapılması gereken çalışmaların neler olabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bununla alakalı tekrar Ulusal Eğitim Müdürlüğümüzün öncülüğünde çok âlâ projeler ortaya koyuyoruz. Önümüzdeki devirde mesleksel eğitimle alakalı bunun yaygınlaştırılması, özendirilmesi noktasında akademik mesleğinin ve dallar bağlarının daha rahat kurulabilmesi için bir çalıştay yapılması manasında dergilerle, tanıtım malzemeleriyle komplike olarak 360 derecelik bir pr faaliyeti yapıp hem ortaokulda okuyan öğrencilerimizin bir zanaat sahibi olmaya yönlendirilmesi hem de okulu bitiren öğrencilerimizin ilgili bölümler tarafından tercih edilebilmesini mümkün kılacak devalar üretme uğraş gösteriyoruz” biçiminde konuştu.

Mesleki Eğitim Çalıştay’ı düzenlenecek

Mayıs ayı içerisinde bir çalıştay düzenleyeceklerini tabir eden Cıngı, “Mayıs ayı içerisinde planladığımız bir Kayseri Mesleksel Eğitim Çalıştay’ı olacak. Bu çalıştaya bu işin uzmanı insanların davet edileceği üzere kent dışından, ülke dışından, bakanlığımızdan kent dışındaki liselerimizin ve eğitim takımımızın temsilcilerinden de iştirakler olacak. Kentimizdeki gereksinimlerle bu gereksinimlerin nasıl karşılanacağına dair bir rapor alıp, ona nazaran önümüzdeki periyotta mesleksel eğitim ile istihdam siyasetimizi belirlemek ve dallarla, odalarımıza katkı sağlamak amacındayız” dedi.

Kayseri Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse ise, “Amacımız öncelikle öğrencilerimizi hayata hazırlayabilmek. Öğrencilerimizi hayata hazırlayabilme ideolojisinde mesleksel eğitim bizim için çok kıymetlidir. Mesleksel eğitimde de vilayetimizdeki potansiyeli yanlışsız kullanabilme, mesleksel eğitimle alakalı farkındalık oluşturabilme ve her şeyden evvel sıkıntıları gerçek tespit edip, muhtaçlıklar konusunda yanlışsız bir fotoğraf çekebilmek için çalışmalar yürütüyoruz” sözlerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yeni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

backlink satın al