DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18401700,33%
Kayseri
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Veteriner doktorların de sıhhatte şiddet yasası kapsamına alınmasını talep ediyoruz

Veteriner doktorların de sıhhatte şiddet yasası kapsamına alınmasını talep ediyoruz

ABONE OL
Şubat 9, 2024 08:24
Veteriner doktorların de sıhhatte şiddet yasası kapsamına alınmasını talep ediyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Veteriner Doktorlar Odası Lideri Ergül: “Veteriner doktorların de sıhhatte şiddet yasası kapsamına alınmasını talep ediyoruz”

KAYSERİ – Kayseri Veteriner Doktorlar Odası Lideri Akgün Ergül, geçtiğimiz günlerde Pınarbaşı ilçesinde vazifeye giden veteriner tabiplerin kelamlı şiddet ve tehditlere maruz kaldığını söyleyerek, “Veteriner doktorların de sıhhatte şiddet yasası kapsamına alınmasını talep ediyoruz” dedi.

Ergül, veteriner tabiplerin de tıpkı sıhhat çalışanları üzere kamu hizmeti sırasında şiddete maruz kaldıklarını söyleyerek, “Hal bu türlü olunca tıpkı sıhhat çalışanları üzere de meslektaşlarımız bazen kamu hizmetini yaparken ya da kendi kliniklerinde bu hizmeti yaparken kelamlı ve fiili şiddete ve hücumlara maruz kalmakta ve yaralanmaktalar, hatta hayatlarını kaybetmekteler. Bunun en yakın örneği Yozgat vilayetimizde 1 buçuk sene evvel meslektaşımız Volkan Lale’nin kesimhanede halk sıhhatini korumak hedefiyle vazifesini yaparken bıçaklanarak öldürülmesidir. Bu türlü olunca da meslektaşlarımız bilhassa Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sıhhat Hizmetleri Temel Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun ile sıhhat çalışanlarının tamamına yönelik şiddetleri önlemek emeliyle ceza oranları arttırılmış lakin ısrarla talep etmemize karşın meslektaşlarımız yasa kapsamına dahil edilmemişlerdir. Veteriner doktor meslektaşlarımız bu bahiste mağdur olmakta. Veteriner tabiplere yapılan şiddetin artık son bulmasını diliyor ve biz veteriner doktorların de sıhhatte şiddet yasası kapsamına bir an evvel alınmasını talep ediyor ve kıymetle bunun altını çiziyoruz” sözlerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
backlink satın al