DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18381040,12%
Kayseri
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri’de Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası Aktifliği Gerçekleştirildi

Kayseri’de Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası Aktifliği Gerçekleştirildi

ABONE OL
Ocak 10, 2024 06:24
Kayseri’de Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası Aktifliği Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

7-13 Ocak Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası hasebiyle Melikgazi İlçe Sıhhat Müdürlüğüne bağlı Verem Ünitesinde farkındalık aktifliği gerçekleştirildi.

İl Sıhhat Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Halk Sıhhati Hizmetleri Lideri Dr. Burhan Akın, Lider Yardımcıları, İlçe Sıhhat Müdürleri, Kayseri Verem Savaş Derneği Lideri İsmet Ekinci ve ilgili ünite çalışanının iştirakiyle gerçekleşen aktifliğin açış konuşmasını yapan Tüberküloz Kayseri Vilayet Koordinatörü Dr. Aliye Bozdağ, “Veremle ilgili Dünya Sıhhat Örgütü tarafından global bir denetim programı uygulanmaktadır. Ülkemizde de bu standartlara uygun ulusal bir tüberküloz denetim programı uygulanmakta. Amacımız tüberkülozsuz bir dünya oluşturmak. Bunun için bizde elimizden gelen çabası gösteriyoruz” dedi.

Kayseri Verem Savaş Derneği Lideri İsmet Ekinci de, “Bugün burada 77. Verem Haftasını kutluyoruz. Verem insanlık tarihi kadar eski bir hastalık ve hastalarımıza teşhis ve tedavi noktasında elimizden gelen her türlü takviyesi vermek için uğraş etmekteyiz. Kayseri olarak hasta sayımız Türkiye ortalamalarının altında” tabirlerini kullandı.

“Veremsiz bir Türkiye ve Kayseri için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz”

İl Sıhhat Müdürü Dr. Mehmet Erşan ise,” Geçmiş vakitlerde birçok mevte yol açan verem hastalığı ile gayret konusunda Dünya Sıhhat Örgütü’nün ve ülkemizin belirlemiş olduğu gayeler var. Belirlenen bu gayeler doğrultusunda veremsiz bir Türkiye ve Kayseri için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Şuan vilayetimizdeki hadise sayıları epey düşük lakin dikkat edilmediği takdirde hastalığın bulaşıcılığı da olduğu için istemediğimiz artışlar kelam konusu olabilir. Bizler bu şuurla aşılama ve tarama faaliyetlerine birinci günkü disiplinle devam ediyoruz. Birebir vakitte düzenlenen eğitimlerle de hastalık hakkında toplumda şuur oluşturmaya çalışıyoruz. Alanda vazife yapan bütün arkadaşlarımıza önemli vazifeler düşüyor ve bu gayret içerisinde çok büyük emekleri var. Hepsine gösterdikleri çaba ve özveriden ötürü teşekkür ediyorum” halinde konuştu. – KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Mahallî

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
backlink satın al