DOLAR 34,1752 0.16%
EURO 37,1590 0.05%
ALTIN 2.974,560,70
BITCOIN 23144910,09%
Kayseri

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri’de Taksi Sürücüsü Cinayeti: Baba da Tutuklandı

Kayseri’de Taksi Sürücüsü Cinayeti: Baba da Tutuklandı

ABONE OL
Ocak 8, 2024 16:24
Kayseri’de Taksi Sürücüsü Cinayeti: Baba da Tutuklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYSERİ’de başka duraklarda çalışan ve müşteri alma sorunundan daha evvel tartıştığı meslektaşı Ali Demirel’i (32) bıçaklayarak öldürmek hatasından ağırlaştırılmış müebbet mahpus istemiyle tutuklu yargılananan taksi sürücüsü Reşit Demir’in (23) tıpkı davada tutuksuz yargılanan babası Murat Demir, ikinci duruşmada tutuklandı.

Olay, geçen yıl 23 Haziran’da saat 16.00 sıralarında Melikgazi ilçesi Talas Bulvarı’ndaki Kızılay EKM taksi durağı yakınlarında meydana geldi. Durakta taksicilik yapan Ali Demirel, öbür taksi durağında çalışan meslektaşı Reşit Demir’in durağının yakınından müşteri aldığını gördü. Demirel ve Demir ortasında bu nedenle tartışma çıktı. Reşit Demir, bir müddet sonra babası Murat Demir ve amcası M.D. ile yine Ali Demirel’in taksi durağına geldi. İki taksici ortasında yeniden yaşanan tartışma arbedeye dönüştü. Arbedede, Reşit Demir yanında getirdiği bıçakla Ali Demirel’i yaraladı. Etraftakilerin ihbarıyla bölgeye polis ve sıhhat takımları sevk edildi. Sıhhat vazifelilerinin birinci müdahalesinin akabinde Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Demirel, hekimlerin tüm müdahalesine karşın kurtarılamadı. Reşit Demir ve babası Murat Demir ile olaya karıştığı tez edilen amcası M.D. ise polis gruplarının takibiyle bir akaryakıt istasyonunda yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerden Reşit Demir, emniyetteki süreçlerinin akabinde çıkarıldığı mahkemede tutuklandı, babası ve amcası da isimli denetim kaidesiyle hür bırakıldı.

İDDİANAME DÜZENLENDİ

Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, sanıklardan Reşit Demir, babası Murat ve amcası M.D. hakkında, ‘Tasarlayarak öldürme’ hatasından ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezası istendi. Sanıklar, bugün Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci kez hakim karşısına çıktı. Davada, ölen Demirel’in şikayetçi annesi, babası v kardeşleri de hazır bulundu. Duruşmada 1’i taksideki yolcu olmak üzere 5 kişi şahit olarak dinlendi. Şahitlerden S.B., “Orada bulunan arkadaşlarıma sordum; ‘Neden bıçaklanmasına müsaade verdiniz, bu kadar kişi neden ayırmadınız?’ dedim. Onlar da ‘Abla korktuk. Elinde bıçak vardı. Yanına yaklaştırmıyordu’ dediler” diye konuştu.

‘KANUNSUZ İŞİM OLMADI’

Sanıklardan Reşit Demir, evvelki savunmasını tekrar ederek, “Yolum kesilerek, otomobilime ziyan verilmesi sonrası durağa tekrar gittiğimizde selam verdik, almadı ve bize saldırdığı için olay meydana geldi. Kendimi savundum. Hiçbir kanunsuz işim olmadı” dedi.

‘İFTİRA ATILIYOR’

Sanık Reşit Demir’in tutuksuz yargılanan babası Murat Demir, “Kesinlikle palavra ve iftira atıyorlar. Şahitlere baskı yapıp, onların bu formda söz vermesini sağlıyorlar. Şahitler ceza almamız için palavra söylüyorlar. Katiyen elle bir müdahale yapmadım” dedi.

Tutuksuz yargılanan amca M.D. ise olayla alakası olmadığını belirterek, beraatini istedi.

‘HZ. ÖMER ADALETİNİ İSTİYORUZ’

Ölen Ali Demirel’in şikayetçi kardeşi T.D. ise “Ağabeyim, 32 yaşındaydı. Bir insan kolay yetişmiyor. Ağabeyim geri gelemeyecek ancak biz sizden Hz. Ömer adaletini istiyoruz. Bir nebze de olsa vereceğiniz karar, vicdanımıza su serpecek. Bizim için para ikinci plandadır. Şayet, ağabeyimden parasını istese cebindeki parayı bile verirdi” diye konuştu.

KAÇMA KUŞKUSUYLA TUTUKLULUK KARARI

Duruşma savcısı orta mütalaasında tutuksuz sanık Murat Demir’in, verilecek karar sonrası kaçma kuşkusu olduğu gerekçesiyle tutuklanmasını istedi. Mahkeme heyeti, verdiği orta karar ile Reşit Demir’in tutukluluk halinin devamına, tutuksuz yargılanan babası Murat Demir’in ise tutuklanmasına hükmedip, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. Kararın akabinde Murat Demir, polis takımları tarafından tutuklandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Şimdiki

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
backlink satın al