DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18380120,57%
Kayseri
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri’de sarsıntıda enkazdan kurtulan bayan, kurtarıcı takımı ziyaret etti

Kayseri’de sarsıntıda enkazdan kurtulan bayan, kurtarıcı takımı ziyaret etti

ABONE OL
Şubat 7, 2024 09:24
Kayseri’de sarsıntıda enkazdan kurtulan bayan, kurtarıcı takımı ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri‘de duygusal buluşma: Kendisini enkazdan çıkaran takımı ziyaret etti

KAYSERİ – 6 Şubat’taki sarsıntıda Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde kaldığı enkazın altından 14 saat sonra ANDA Arama Kurtarma grupları tarafından kurtarılan Kübra Uzunarslan, sarsıntının yıldönümünde kendisini kurtaran grubu ziyaret etti.

6 Şubat 20203’de Kahramanmaraş merkezli zelzelelerde Nurdağı’ndaki polis lojmanında yapan 27 yaşındaki Kübra Uzunarslan, lojmanın yıkılması sonucu enkaz altında kaldı. Bu sırada AFAD tarafından Osmaniye’ye görevlendirilen Kayseri ANDA takımı, trafiğin ağır olmasından ötürü Nurdağı’nı geçemedi. Yolun kenarında bulunan lojmanlara müdahale eden ANDA grupları, 14 saatlik çalışma sonucunda Kübra’yı enkaz altından çıkardı. Sarsıntının birinci yıldönümünde eşiyle bir arada Kayseri’ye gelen Kübra, grup sorumlusu ANDA gruplarını ziyaret etti. ANDA Arama Kurtarma Gönüllüsü Serkan Emre, olayı anlatarak, “Biz sarsıntı olduğu birinci gün AFAD tarafından Osmaniye’ye görevlendirilmiştik. Maraş’tan Osmaniye’ye geçerken Nurdağı’nda trafiğin çok ağır olduğunu ve köprünün çöktüğünü duyduk. Osmaniye’ye geçemediğimiz için Nurdağı’nda ilçe emniyet müdürlüğü lojmanlarına girdik. Allah bizi oraya gönderdi. Orada da Kübra kardeşimiz enkaz altındaydı. Grup arkadaşlarımızla bir arada olaya müdahale ettik. 5 saatlik çalışma sonucunda Kübra kardeşimizi enkazdan çıkardık. Enkaz altındakiler bizim evladımız, kardeşimiz, annemiz ve babamızdı. Benim 3 tane kız kardeşim var. 4’üncü de Kübra oldu. Onun Türkiye’de çok büyük bir ailesi var. ANDA ailesi var. Bizim de Mersin’de artık bir meskenimiz oldu. Birbirimizle et tırnak üzere olduk” dedi.

Kübra’nın düğününe de gittiklerini kaydeden Emre, artık bir aile olduklarını söyleyerek, “Bugün de bizi ziyaret ettiler. Sarsıntıda Kübra kardeşimle İsmail nişanlıydı. Daha sonra düğünleri oldu. Kübra bizi davet etti ve bizde grup arkadaşlarımızla birlikte gittik. Salona girdikten sonra Kübra ile göz göze geldik ve o memnunluğu görünce çok keyifli oldum. Bazen bize “ne kadar maaş alıyorsunuz” diyorlar. Gönüllülüğün maaşı olmaz. Dünyaları verseler bu kadar sevinmezdim lakin o gün Kübra’nın gözünde gördüğüm memnunluk dünyalara bedeldi” tabirlerini kullandı.

Kübra Uzunarslan da, “6 Şubat sarsıntısında enkaz altında kaldım. Dışarı hakkında hiçbir bilgim olmadı. 14 saat enkazın altında kaldım. Uyandığımda büyük bir şok geçirdim. Camlar ve duvarlar kırıldığı için ne yapacağımı bilemedim. Birinci telefonu aldıktan sonra bina çöktü ve enkaz altında kaldım. Ayağıma kolonlar düştü. Çok kişiyi aramaya çalıştım lakin yalnızca eşime ulaştım. O da erkenden geldi. Baya bir zordu. Anlatılması çok güç. Serkan abim, Doğan abim ve öteki arkadaşların yardımı ile oradan çıktım. Güç oldu lakin çıktım. Onları uygun ki tanımışım, âlâ ki gelmişler. Kayseri’de bir ailem var, onların da Mersin’de bir ailesi var. Bugünde kendilerini ziyarete geldim. Onları görmeye geldim. Artık biz bir aile olduk” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
backlink satın al