DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18381040,12%
Kayseri
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Sarıkamış Şehitlerini Anma Programını İzledi

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Sarıkamış Şehitlerini Anma Programını İzledi

ABONE OL
Ocak 6, 2024 14:00
Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Sarıkamış Şehitlerini Anma Programını İzledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç, Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı kapsamında KAYMEK Gençlik Merkezleri’nde eğitim gören öğrencilerin tiyatral gösterisini izledi. Lider Büyükkılıç, “Sarıkamış Şehitlerini rahmetle minnetle anıyorum” dedi.

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda Sarıkamış Harekatı’nın 109’uncu yıl dönümü hasebiyle düzenlenen şehitleri anma programına Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu, Murat Cahid Cıngı, AK Parti Vilayet Lideri Fatih Üzüm, Melikgazi Belediye Lideri Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Lideri Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Lideri Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Lideri Bilal Özdoğan, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, ellerinde Türk bayrakları ile gençler ve vatandaşlar katıldı.

SARIKAMIŞ DESTANI BİREBİR CANLANDIRILDI

BÜYÜKKILIÇ, “DERS ALIRSAK, TARİH TEKERRÜR ETMEZ”

Büyükkılıç, program ile ilgili yaptığı açıklamada, tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, şehitleri minnetle andı. Lider Büyükkılıç, konuşmasında şunları söyledi:

“75 bin gencimizin, askerimizin şehit olduğu o kış koşullarında Allah-uu Ekber Dağları’nda hayata göz yumduğu olumsuz koşullardaki şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Onların anılarını yad ederken, bu şehitlerimizin şahsında son süreçte 12 şehidimiz ve ondan öncesinde 7’nci yılını hatırladığımız Erciyes Üniversitesi önündeki durakta şehit olan 15 kardeşimizi de ve tabi ki tüm şehitlerimizi hatırlayarak sözlerime devam etmek istiyorum. Her şeyden evvel KAYMEK’imizi tebrik ediyorum. Her sene bizi bu manalı günde tiyatral bir formda gençlerimizin bize hatırlattığı bu manalı günde yaptığı çalışmalardan ötürü tebrik ederken, gerek kent merkezinde gerekse öbür etraf ilçelerimizde yüzbinlere vermiş olduğumuz hizmetler ile toplumsal, kültürel, eğitim ve öteki maksatlı çalışmalarında bedellere kıymet veren yaklaşımlarından ötürü da tebrik ediyorum. Çalışmalarının devamını diliyorum. Sayın Valimizin tabiriyle. Kayseri’de 5 üniversiteden sonra 6’ncı üniversite olarak nitelendirdiğimiz KAYMEK’i bir sefer daha tebrik ediyorum. Ders alırsak, tarih tekerrür etmez.”

İsrail’in Gazze’ye yönelik taarruzlarını da bir sefer daha hatırlatan Lider Büyükkılıç, ‘soykırım anlayışını da burada lanetleyerek, paylaşmak istiyorum’ diyerek, konuşmasına şöyle devam etti:

“Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Gerek ülkemizin, gerekse de coğrafyamızın üzerinde oynanan oyunlar bitmiyor. Son süreçte Gazze’deki İsrail musevisinin bebeklerimizi, çocuklarımızı, sivillerimizi, hastalarımızı soykırım anlayışını da burada lanetleyerek, paylaşmak istiyorum. Birliğimizin, beraberliğimizin gerek coğrafyamızda, gerekse ülkemizde en büyük ıstırapları giderecek alan olduğunu hatırlatırken, elbette ülkemizin geldiği durumu göz arkası etmeden, gerçek manada çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmanın ve uygulamalarıyla hayata geçiren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, tüm grubunu tebrik ediyorum. Bizler lokal yöneticiler olarak sizlere layık olma istikametinde kentimizi en hoş formuyla bedelleriyle manevi taraflarıyla geleceğe hazırlarken bizlere bu vatanı yurt edinen, vatan olarak burada hayatımıza vesile olan bu şehitlerimizi ve bütün şehitlerimizi bir kere daha rahmetle minnetle anıyorum.”

AK Parti Milletvekili Murat Cahid Cıngı ise, “Sarıkamış şehitlerimizin gerisinden söylenecek çok fazla kelam yok. Yapabileceğimiz şey bu cennet vatanı, bizim bugün refah içerisinde yaşadığımız bu coğrafyayı kanlarıyla bizlere emanet eden şehitlerimizi lakin rahmetle anabiliyoruz” dedi. – KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Mahallî

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
backlink satın al