DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18381040,12%
Kayseri
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hulusi Akar, Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binası’nda İncelemelerde Bulundu

Hulusi Akar, Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binası’nda İncelemelerde Bulundu

ABONE OL
Ocak 9, 2024 11:24
Hulusi Akar, Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binası’nda İncelemelerde Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Ulusal Savunma Komitesi Lideri ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, tamamlanma kademesinde olan Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binası’nda incelemelerde bulundu.

Akar, havalimanında devam eden çalışmaları inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Gazetecilere açıklamada bulunan Akar, Kayseri’de her alanda önemli yatırımlar yapıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, onun dayanağı ve teşvikiyle hizmet etmeye devam ettiklerini belirten Akar, bulundukları terminal binasının bölge için büyük bir kar olacağını tabir etti.

Terminalin bölgedeki turizm, sanayi, toplumsal faaliyetler, bilimsel çalışmalar ve öteki alanlarda önemli kolaylık sağlayacağını vurgulayan Akar, yurt içinden ve dışından seferlerin çok daha yüksek düzeye ulaşacağını belirtti.

Başta 800 milyon lira kestirimi bedelle başlanan projenin 2 trilyon liraya kadar çıktığını kaydeden Akar, “58 bin metrekareden bahsedildi. Artık geldiğimiz noktada 90 bin metrekarelik bir alana sahip. Son derece çağdaş, kullanışlı, rahat bir formda halkımızın hizmetini, gereksinimlerini görebileceği bir noktaya gelindi.” diye konuştu.

Tesiste sona gelindiğini aktaran Akar, şunları kaydetti:

“Tesis yakın vakitte hizmete girecek. Bununla ilgili son hazırlıklar, çalışmalar yapılmakta. Onun da muştusunu en kısa vakitte sizlere vereceğiz. Böylelikle bölgemize, Kayseri’mize değerli bir tesis daha kazandırılmış olacak. Hizmet siyaseti devam ediyor. Yalnızca terminal binası değil, süratli tren dahil başka projeler de ağır bir formda devam ediyor. İnşallah önümüzdeki periyotta çok daha değerli projelerle, çok daha büyük projelerle halkımıza hizmeti devam ettireceğiz.”

Akar’a, AK Parti Kayseri milletvekilleri Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu, Murat Cahid Cıngı ve Bayar Özsoy, Büyükşehir Belediye Lideri Memduh Büyükkılıç ve AK Parti Vilayet Lideri Fatih Üzüm eşlik etti.

Kaynak: AA / Yeni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
backlink satın al