DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18380120,57%
Kayseri
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fatih Altaylı’ya hakaret içerikli paylaşımlar nedeniyle hata duyurusu

Fatih Altaylı’ya hakaret içerikli paylaşımlar nedeniyle hata duyurusu

ABONE OL
Ocak 4, 2024 11:00
Fatih Altaylı’ya hakaret içerikli paylaşımlar nedeniyle hata duyurusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri İstekli Kültür Kuruluşları Derneği’nce ‘Şehitlere Hürmet ve Büyük Gazze Yürüyüşleri’ne katılan vatandaşlara yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yaptığı teziyle gazeteci Fatih Altaylı hakkında cumhuriyet savcılığına cürüm duyurusunda bulunuldu.

Kayseri Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Dernek Lideri Ahmet Taş; Fatih Altaylı’nın küfürlü hakaretlerde bulunduğunu söyleyerek; “Ülkemiz, 2 aya yakındır birçok sorunlar yaşıyor, yaşamaya da devam edeceğe benziyor. 7 Ekim günü başlayan Gazze ve Filistin’deki İsrail soykırımında bu güne kadar 30 bine yakın insan hayatını kaybetti. Bu insanların 8 bini çocuk, 7 bin kadarı bayan, başkaları genç erkekler, yaşlılar ve engellilerden oluşuyor. Ayrıyeten 60 binden fazla insan da yaralandı. Gazze’de güya taş taş üstünde kalmadı. Biz buna yanarken yeniden Kuzey Irak’ta Pençe Kilit Harekatı Bölgesi’nde PKK’nın taarruzları sonucu geçen haftalarda 12 askerimiz şehit oldu. Milletimiz haklı olarak hem terörü lanetlemek hem Gazze’deki soykırıma ‘hayır’ demek için ülkemizin münferit yerlerinde mitingler düzenledi, gıyabi namazlar kıldı, ayrıyeten sabah namazlarında bir ortaya gelip dualar etti. Bu uygun niyetli, insanlardan yana, mazlumun yanında olan tutumumuzu hazmedemeyen Gazeteci Fatih Altaylı; bu programlara katılan insanlarımıza küfürlü hakaretlerde bulundu. Bunun için bugün burada Kayseri İstekli Kültür Kuruluşları ve bağlı derneklerin temsilcileri olarak Fatih Altaylı hakkında cumhuriyet savcılığına kabahat duyurusunda bulunacağız. Umuyorum bu kabahat duyurusu sonunda gerekli tahkikat başlar, hakkında dava açılır ve alması gereken ceza ne ise o ceza verilmiş olur” dedi.

Avukat Sena Özdemir ise Fatih Altaylı’nın yorumlarında hakaret, aşağılama, halkı kin ve nefrete yönlendirme üzere hataların işlendiğini kaydederek; “Gazeteci Fatih Altaylı’nın bir youtube kanalında yapmış olduğu konuşma üzerine burada toplanmış bulunuyoruz. Hepimizin bildiği üzere 7 Ekim’den bu yana Filistin’de yaşanan olaylar had safhaya ulaşmış durumda. Bu duruma karşılık gerek tüm dünyadaki vicdan sahibi beşerler, gerekse ülkemizde de bu d uruma reaksiyon göstermek isteyen vatandaşlarımız çeşitli tarihlerde yürüyüşlerle, toplantılarla, mitinglerle reaksiyon koymaya çalıştılar. Bunlardan birisi olan Ankara mitingi yapılacakken 12 şehit haberini aldık. Bu şehit haberi üzerine Filistin’e takviye mitingi genişletilerek ‘Şehitlerimizi anma, terörü lanetleme ve Filistin’in yanında İsrail’e karşı’ halinde düzenlenmiştir. Buna karşılık mitingin içeriği, mitingde yer alan sloganlar dikkate alınmadan güya şehitler görmezden geliniyormuşçasına Fatih Altaylı’nın beyanlarıyla çeşitli hallerde yorumlanmıştır. Bu yorumlarda hakaret, aşağılama, halkı kin ve nefrete yönlendirme formunda cürümler işlenmiştir. Bu yüzden bir ortaya geldik, hata duyurusunu hazırladık ve altına imzamızı attık” sözlerini kullandı.

Açıklamaların akabinde küme, kabahat duyurusunu cumhuriyet savcılığına teslim etti. – KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
backlink satın al