DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18401700,33%
Kayseri
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Göktaş, G Kuvveti Bisikleti ile Astronotların Maruz Kaldığı G Kuvvetini Deneyim Etti

Bakan Göktaş, G Kuvveti Bisikleti ile Astronotların Maruz Kaldığı G Kuvvetini Deneyim Etti

ABONE OL
Şubat 10, 2024 20:12
Bakan Göktaş, G Kuvveti Bisikleti ile Astronotların Maruz Kaldığı G Kuvvetini Deneyim Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bindiği G Kuvveti Bisikleti ile 360 derece döndü, astronotların maruz kaldığı G kuvvetini deneyim etti.

Göktaş, “Bilimde Bayan ve Kız Çocukları Milletlerarası Günü” münasebetiyle Kayseri Bilim Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı.

Programın sonunda Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından TÜBİTAK dayanağıyla hayata geçirilen merkezi gezen Bakan Göktaş, çalışmalara ait bilgi aldı.

Astronotların maruz kaldığı G kuvvetinin anlatıldığı “G Kuvveti Bisikleti”ni yakından inceleyen Göktaş, daha sonra bisikleti denedi.

El ve ayak bileklerinden bağlandığı bisikletle pedal çevirerek 360 derece dönüş gerçekleştiren Bakan Göktaş’ın G Kuvveti Bisikleti tecrübesi salondakiler tarafından ilgiyle takip edildi.

Göktaş, G Kuvveti Bisikleti tecrübesi sonrası gazetecilerin sorusu üzerine, farklı bir deneyim yaşadığını belirtti.

Kendisine verilen bilgiye nazaran, astronotların maruz kaldığı G kuvvetini deneyim etme imkanı bulduğunu tabir eden Göktaş, ” Türkiye‘nin birinci astronotu Alper Gezeravcı’nın neler hissettiğini biraz da olsa deneyim etme imkanı buldum. Herkese tavsiye ederim.” diye konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kayseri Bilim Merkezinin Türkiye’deki sayılı merkezlerden olduğunu lisana getiren Göktaş, merkezde hem küçüklere hem de büyüklere bilimi sevdirecek imkanların olduğunu aktardı.

Bakan Göktaş’a ziyareti sırasında AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, AK Parti İstanbul Milletvekili Rumeysa Kadak ile Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Memduh Büyükkılıç da eşlik etti.

G kuvveti, yer çekimi kaynaklı bir kuvvet olma özelliği taşıyor. Bilhassa savaş pilotlarının uçuşları sırasında maruz kaldıkları bu kuvvet, hareketlerine nazaran 9 G’ye kadar çıkabiliyor, yani kilolarının 9 katı yük binmesi manasına geliyor.

Kaynak: AA / Aktüel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
backlink satın al