DOLAR 34,2325 0.33%
EURO 37,1574 0.25%
ALTIN 2.980,390,90
BITCOIN 23350231,43%
Kayseri

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kayseri’de Suriçi-Cami Kebir Kentsel Yenileme Projesi İncelemesi

Kayseri’de Suriçi-Cami Kebir Kentsel Yenileme Projesi İncelemesi

ABONE OL
Aralık 31, 2023 09:00
Kayseri’de Suriçi-Cami Kebir Kentsel Yenileme Projesi İncelemesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç, 2.20 hektarlık alan içerisinde 418 bağımsız kısım ve toplam 22 bin 250 metrekare inşaat alanından oluşan Suriçi- Cami Kebir Kentsel Yenileme Projesi’nde incelemelerde bulundu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın birlikte yürüttüğü Suriçi- Cami Kebir Kentsel Yenileme Projesi çalışmaları tüm süratiyle devam ederken Bakan Özhaseki ve Lider Büyükkılıç, kentin simge yapıtlarından tarihi Kayseri Ulu Cami (Cami-i Kebir) önünde projeyi inceledi. Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç’a, incelemeleri esnasında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman ile daire liderleri eşlik etti. Projeyi inceleyen Bakan Özhaseki ve Lider Büyükkılıç, proje ile ilgili Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman ve Kentsel Dönüşüm Daire Lideri Hasan Cihat Türkmen’den ayrıntılı bilgi aldı. Suriçi-Cami Kebir Kentsel Yenileme Projesi incelemesini pahalandıran Büyükkılıç, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki ile birlikte Sur İçi- Cami Kebir Kentsel Yenileme Projesi’nde incelemelerde bulunduk” dedi. Lider Büyükkılıç, Bakan Özhaseki’nin takviyeleriyle Cami Kebir ve Suriçi bölgesinin Kayseri’nin cazibe noktalarından biri olacağını kaydederek, “Şehrimiz için çok kıymetli olan bu bölgede Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın dayanaklarıyla hayata geçireceğimiz proje Kayseri’nin tarihi dokusunu ön plana çıkarma ve buraya yeni bir çehre kazandırma açısından özel ehemmiyet taşıyor. Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin takviyeleriyle Cami Kebir ve Suriçi bölgesi Kayseri’nin cazibe noktalarından biri olacak” diye konuştu. Bakan Özhaseki de proje için teşekkür ederek, “Ellerinize sıhhat, Allah razı olsun” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, kente mimari, toplumsal ve turizm manasında kıymet katacak olan, tarihi ve kültürel taşınmaz varlıkların yenilenerek korunması maksadı doğrultusunda, proje ile başta Cami-i Kebir, Tarihi Kent Surları, Pamukhan, Bedesten, Raşit Efendi Kütüphanesi, Vezirhan, hamam ve külliye üzere tarihi yapıların yaşatılmasını hedefliyor. Büyükşehir, kentin merkezinde bulunan tarihi ve kültürel yapıtların ortaya çıkarılması ile turizm açısından da bir cazibe merkezi oluşturmayı amaçlıyor. – KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Lokal

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
backlink satın al