Kayseri’de taksici hengamesinde bir kişi hayatını kaybetti, sanık tutuklu yargılanacak

Kayseri'de taksicilerin hengamesinde bir taksicinin hayatını kaybettiği olayın duruşmasına devam edildi. Mahkeme sonunda tutuksuz yargılanan sanığın 'kasten adam öldürmeye yardım etme' cürmünden tutuklu yargılanmasına karar verildi.

Taksici Ali Demirel'in hayatını kaybettiği olayın duruşmasına bugün devam edildi. 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu yargılanan R.D., tutuksuz sanıklar baba M.D., amca M.D., müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu. Müştekilerden Ali Demirel'in ağabeyi İ.D. duruşmada verdiği tabirde adalet istediğini söyleyerek sanığın en ağır halde cezalandırılmasını istedi. Anne N.D. ise; "Benim çocuğum öldürüldü. Kardeşim şehitti, ölen oğluma kardeşimin ismini verdim. Benim oğlum çok yardımseverdi, şayet isteseydi cebindeki parayı bile verirdi. Sanıkların en ağır biçimde cezalandırılmasını istiyorum" dedi. Tutuklu sanık R.D. ise sözünde evvelki sözlerini tekrar ettiğini söyleyerek; "Oraya konuşmaya gittim. Başıma kürekle vurdu. Olay o sıra gerçekleşti, niyetim öldürmek değildi" formunda tabirde bulundu.

Mahkeme heyeti; tutuksuz yargılanan baba M.D.'nin 'kasten adam öldürmeye yardım etme' cürmünden tutuklu yargılanmasına ve R.D.'nin ise tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa