Kayseri Vilayet Sıhhat Müdürü, silahlı akına uğrayan gazeteciyi ziyaret etti

Kayseri Vilayet Sıhhat Müdürü Dr. Mehmet Erşan, silahlı hücuma uğrayan gazeteci Azim Deniz'i tedavi gördüğü Kayseri Şehir Hastanesi'nde ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Mehmet Erşan, "Yapılan değerlendirmelerde hayati bir olumsuzluk ile karşılaşmadık" dedi.

An itibariyle her şeyin yolunda göründüğünü söyleyen Kayseri Vilayet Sıhhat Müdürü Mehmet Erşan, "Bu sabah hepimizi üzen bir hadise ile karşılaştık. Pahalı gazetecimiz Azim Deniz beyefendi sabah uğramış olduğu silahlı atak sonucunda yaralandı ve saat 09.08'de Kayseri Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kendi imkanları ile başvurdular. Orada birinci değerlendirmeleri yapıldı. Ateşli silah yaralanmasından mütevellit ileri tetkik ve tedavi için birinci değerlendirmeler yapıldığında genel durumu da güzel olduğu için tahminen laparoskopik bir kıymetlendirme gerekecekti. Bunun için Kayseri Şehir Hastanesi'ne sevk edildi kendisi. Saat 09.40 üzere stabil hale getirildikten sonra tabi ki buraya sevki gerçekleştirildi. Kent Hastanesi Acil Servisi'nde hocalarımız kendisini değerlendirdiler. Başhekimimiz de buradaydı. Çok şükür ki birinci değerlendirmelerde hayati bir aksilikle karşılaşmadık. Kurşun yaralandığı yer itibariyle yüzeysel bir yaralanma ile karşılaştık biz. Tabi ki ileri tetkikler gerekiyordu. Stabil vaziyete getirildikten sonra tomografisi çekildi, son değerlendirmeleri yapıldı. Kan tetkikleri alındı ve çok şükür bütün hayati işlevlerinin olağan olduğunu gördük. Şu an itibariyle kendisini ameliyat gerektirecek bir durum olmadığını net olarak tabir edebiliriz. İlerleyen süreçte olumsuz bir durumla karşılaşmayacağız inşallah. Şu an itibariyle her şey yolunda görünüyor arkadaşlar. Öncelikle basın topluluğuna, Azim Deniz beyefendiye, ailesine çok geçmiş olsun diyorum. Serviste bir mühlet takip edeceğiz kendisini. Nihayetinde bir ateşli silah yaralanması. Enfeksiyon açısından da bir risk kelam konusu olduğu için yakın takip gerekiyor. Biz servis koşullarında ağır bakım gerektirecek bir durum da yok şükürler olsun bu halde kendisini takip edeceğiz" dedi.

Deniz'i tedavi gördüğü hastanede ziyaret eden Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Lideri Metin Kösedağ ise, "Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Biz de Azim beyin yanına gittik. Sıhhat durumu çok şükür âlâ lakin tabi ki burada kıymetli olan bu akının gerçekleşmiş olması. Polisimiz, güvenlik güçlerimiz bu manada çalışmalarını yürütüyor. Nedenini bilmiyoruz lakin ilerleyen saatlerde büyük ihtimalle ortaya çıkacak. Tabi bu kurallar ve neden ne olursa olsun nefretle kınıyoruz. Gazetecilere yapılan atakların bir an evvel son bulmasını istiyoruz. Bu manada vilayet sıhhat müdürümüz de gereken bilgileri verdi. Biz de sürecin takipçisi olacağız" sözlerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Lokal